Fredricson pensioner tophest

25-05-2024 14:46

Den svenske topspringrytter Peder Fredricson har annonceret, at det er blevet tid til, at den 17-årige H&M Christian K skal nyde sit otium væk fra stævnebanerne

Nyheden fortsætter efter annoncen

H&M Christian K e. Namelus R/ Calvados har med Peder Fredricson, den svenske storvindende Grand Prix-rytter, sprunget de største baner. KWPN-vallakken startede sin karriere i unghesteklasserne med Robin Ingvarsson inden Daniel Svensson overtog tøjlerne og red Christian til trestjernet niveau. I 2017, da vallakken var 10 år gammel, fik Peder æren, og de konkurrerede på de største baner med mange resultater til følge. Bedste resultat blev en sølvmedalje for det svenske hold til VM i Tryon i 2018.

Ekvipagen har også været på vinderholdet til både finalen i Global Champions League; det skete i 2019 med holdet Shanghai Swans, og ligeledes har de vundet Nations Cup flere gange sammen med det svenske hold.

Christian og Peder red deres sidste stævne sammen til Göteborg Horseshow i år, hvor vallakken dermed kunne afslutte sin flotte karriere på hjemmebane. 

Copyright Ridehesten.com
Et farvel til H&M Christian K. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste år pensionerede den 52-årige svenske springrytter en anden af sine topheste, nemlig H&M All In, som han både har vundet VM-guld og OL-guld for hold samt individuelt OL-sølv med. 

Peder udtaler i et Instagram-opslag, at H&M Christian K nu slutter sig til H&M All In og kan nyde sin pensionisttilværelse på folden hjemme i Grevlunda. Her udtrykker han også stor taknemmelighed for sine mange oplevelser med vallakken, der har bragt ham til tops på mange podier. – Intet var for stort for ham, siger Peder. 

Se opslaget her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen