Første championat for militaryheste

18-08-2022 06:33

Christine Krogh Frausing
Skribent

Når Haslev Køre- og Rideforening på søndag d. 21. august holder B-stævne i military, er det første gang, landets bedste 4- 5- og 6-års heste i military skal findes. Klubben er nemlig vært for det første unghestechampionat i military, der selvfølgelig afvikles sammen med DRF’s vanlige sponsor på unghestechampionaterne, Pavo

Copyright Ridehesten.com
Bianca Bagge og Daddy's Money. Foto: Ridehesten.com/MAria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tanken om et unghestechampionat i military har før været oppe at vende, og i juni tidligere i år blev det en realitet. Trods den korte kvalifikationsperiode er det glædeligvis lykkedes at få tilmeldinger nok i alle tre aldersgrupper. Således skal 4-års hestene konkurrere i CNC80, mens 5-års hestene skal gå CNC90, og 6-års hestene skal prøve kræfter med CNC100.

Øget fokus på militarysporten
Unghestechampionaterne er meget populære blandt ryttere og avlere for hhv. springning og dressur. For at sætte mere fokus på military som disciplin er det derfor oplagt, at championaterne nu også tilbydes landets militaryryttere og -avlere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Allerede i år stiller mange danskavlede heste til start, og championaterne kan være med til at give en øget interesse for military generelt. Forudsætningerne for at udvikle militarydisciplinen i Danmark er ikke kun, at der findes ryttere, som ønsker at ride, men også at der er heste, som egner sig til military. Håbet er, at championaterne kan være med til at sætte skub i udviklingen af disciplinen.

Skulle man have lyst til at overvære unghestechampionatet, går det løs søndag den 21. august i Haslev Køre- og Rideforening. Om formiddagen afvikles dressur og springning, og om eftermiddagen skal ekvipagerne i terrænet.

//Pressemeddelelse

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen