Om to uger starter UVM i military

06-10-2022 11:49

Den anden sidste weekend i oktober der verdensmesterskab for unge militaryheste i regi af WBFSH og FEI. Det finder som altid sted i Frankrig

Copyright Ridehesten.com
Blandt tidligere danskere deltagere er Peter T. Flarup og Fascination. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I lighed med disciplinerne dressur og springning afholdes der et verdensmesterskab for ungheste i military, og som med de øvrige discipliner gælder det også for military, at det afholdes i et samarbejder mellem de to internationale organisationer for ridesport og ridehesteavl, FEI og WBFSH.

Siden år 2000 har man afviklet UVM-stævnet i military ved byen Le Lion d'Angers i det vestfranske Maine-et-Loire-distrikt, hvor 6- og 7-årige militaryheste fra hele verden konkurrerer med nogle af verdens dygtigste ryttere i sadlen. Torsdag og fredag er helliget dressuren, mens lørdagen er det helt store trækplaster, hvor stævnet tiltrækker et stort tusindtal af tilskuere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der drejer det sig nemlig om terrænspringningen i den kæmpestore, flotte slotspark i Le Lion d'Angers, hvor der rides og springes igennem vand flere steder og rides på mange smukke og kuperede strækninger, der som regel byder på flotte udsigter og betagende efterårsfarver – særligt når efterårsvejret viser sig fra sin bedste side. 

Som det gælder i dressur og springning, så er det også tilfældet med UVM i military, at mange af de heste, der klarer sig godt, også i en senere alder når med helt frem i international topsport.

I år afvikles stævnet den 20.-23. oktober 2022, og mere info kan findes på stævnets hjemmeside Mondialdulion.com. Der er "definite entry" for deltagerne, hvorfor det forventes, at årets danske deltagere offentliggøres i næste uge.

Copyright Ridehesten.com
Terrænbanen ved UVM strækker sig igennem et enormt parkområde ved byen Le Lion d'Angers. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen