Forrygende forårsfest på Blue Hors i dag

08-04-2018 16:55
Avl

Omkring 2.500 gæster havde valgt at bruge denne smukke og lune forårsdag på et to timers hingsteshow ved Blue Hors' åbent hus med nogle af Europas fremmeste dressurhingste

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med dette års åbent hus-arrangement på Blue Hors kunne stutteriet fejre 25 års jubilæum for deres hingstefremvisninger. Den 19. april 1993 bød Poul Erik Fugman nemlig velkommen til den første hingstefremvisning på Korshøjgaard.

Esben Møller indledte showet med at fortælle, at man på Blue Hors igennem de sidste 25 år har uddannet flere hingste, der har opnået internationale resultater på Grand Prix-niveau, og det er noget, de er stolte af.

– Med opbakning fra alle jer avlere har vi hele tiden optimeret vores hingstekollektion og står nu 25 år senere nok med den stærkeste kollektion nogensinde, sagde Esben Møller.

Den smukke 4-årige hingst Fifty Cent, der har udviklet sig godt siden materialprøven i efteråret, blev fremvist af Allan Grøn, og blev efterfulgt af to af sine første afkom, der udløste begejstring i opvisningshallen. De to skønne føl var trukket på hopper e. hhv. Temptation/ Daidalos og De Niro/ Sandro Hit.

Endnu en 4-årig hingst, Emilio, indtog scenen under Daniel Bachmann Andersen og viste en flot fysisk udvikling med god muskelsætning og hingstepræg. To ædle, udtryksfulde og velgående føl på hopper e. hhv. Weltjunge/ Michellino og BH Zack/ Resident var de levende beviser på faderens høje blodprocent.

Første trio af dressurhingste blev fuldendt af 7-årige Farrell med Allan Grøn i sadlen, og parret her fik vist, hvor langt de er kommet i dressurens svære kunst, og at Farrells talent i kraft af hans indstilling til arbejdet rækker langt ind i fremtiden. Avlsmæssigt har Farrell brilleret ved, at mange sønner af hans først årgang har opnået kåring i særligt Tyskland men også Danmark.

Med lynets hast blev et par forhindringer sat op, så Bettina Møller Jensen og Maria Bjørnkjær Bennedsgaard kunne fremvise de to unge springheste Casado Ask og Action Man Ask, der udviste stort forårshumør og store springegenskaber.

Efter første springsession kom, hvad mange havde ventet, nemlig 4-årige Zackerey med Daniel Bachmann Andersen i sadlen. Efter en smuk og sympatisk fremvisning gav Esben sin mikrofon til Daniel, der gerne ville have lov at sige:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han er den bedste unghingst, jeg nogensinde har arbejdet med. Han har tre super gangarter, fantastisk temperament og et stort drive, og så er han alligevel altid afslappet. Han er virkelig sjov at arbejde med, og han udvikler sig virkelig i høj fart. Det er fedt også at ride faderen – og jeg undlader selvfølgelig at lave de samme fejl med ham her!

Der blev fremvist to virkelig klasseføl efter hingsten på hopper e. hhv. De Noir/ Lancier og BH Don Romantic/ National Zenith xx. Er de to føl med til at tegne fremtiden, så ser det lyst ud.

Den blot 3-årige Londoner blev forbilledligt fremvist af Allan Grøn, og den lovende unghingst tog al postyret med ophøjet ro. Traditionen tro blev den nu 13-årige Rockefeller vist ved hånd af Martin Klavsen. Hingsten, der som ung pådrog sig en skade, har bevist sit værd i avlen og vinder hvert år publikums hjerter med sin enorme charme.

8-årige Veneziano gav under Daniels kyndige ridning publikum et godt indblik i, hvor langt han er kommet i sin uddannelse og efterhånden er klar til at gøre de internationale dressurbaner usikre. Mens avlerpræmieringen fandt sted, var der tid for Daniel til at varme vallakken Zepter e. Zack x Wolkentanz II op. Zepter er et rigtigt godt bud på Blue Hors’ næste landsholdshest, og mon ikke også hans far bliver et af Danmarks skarpe våben ved VM i Tyron til sommer? Med en taktfast klapsalve ønskede publikum Daniel en god tur til Word Cup-finalen i Paris med Zepters far Zack.

Med et hurtigt spring tilbage til springverdenen gav den 13-årig avlsmatador Favorit Ask, hingsten med de fantastiske springgener, med Maria i sadlen publikum et indblik i sin næsten ubegrænsede kapacitet.

Den 7-årige sorte perle, St. Schufro, dansede sig igennem fremvisningen med Allan Grøn ved tøjlerne og tog sig ud som en dressurstjerne, der snart er klar til at indtage den internationale scene. Hans uovertrufne talent for samling affødte en begejstret klapsalve fra det forårsstemte publikum.

Æren at afslutte det fantastiske show tilgik den 10-årige Don Olymbrio og hans faste rytter Daniel. Ekvipagen gjorde allerede sidste år væsen af sig i international dressur og skal igen i år gå den firestjernede Grand Prix-tur ved det internationale stævne i Hagen her i april måned.

Se særskilt nyhed om Årets Blue Hors Avler.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen