Flotte fyre på fast bund

05-03-2020 11:45
Avl

Dommere og publikum er fra morgenstunden blevet præsenteret for samtlige unghingste fra kåringens hold I præsenteret på fast bund, og her fik særligt nogle af dressurhingstene vist lovende travtakter

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

Dommerne fra Dansk Varmblods avlsledelse, Bjarne Nielsen, Claus Hansen og Johnny Sørensen for dressurhingstenes vedkommende og for springhingstenes vedkommende Johnny Hansen, Signe Wiese og Bo K. Møller samt dyrlæge Hans Schougaard ser hingstene på tæt hold, hvor de kan tage hingstenes hovform og benstilling i besigtigelse og ser ligeledes hingstene stillet op samt i skridt forfra og bagfra for optimalt at kunne danne sig indtryk af hingstene i Arena E.

Copyright Ridehesten.com
Kat.nr. 43 Iron. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

I vurderingen af hingstenes type og eksteriør har dommerne også den nye avlsplan 2020-2030 i tankerne, og den foreskriver blandt andet, at man i Dansk Varmblod gerne vil undgå ekstremavl og ønsker netop at være på forkant med dette. I den internationale ridehesteavl er der en stigende tendens til, at hestene bliver rigeligt højtstillede, hvilket kan gå ud over hestens balance og holdbarhed. Man ønsker heller ikke – for hverken dressur- eller springheste – at de bliver for rejste i halsen og for korte i ryggen, hvilket ofte går ud over smidigheden.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

Blandt spring- såvel som dressurhingstene er der både de bedste danskavlede individer, fortrinsvis af årgang 2017, samt nogle af de bedste fra udlandet, der er importeret af danske hingsteholdere. Overordnet set har hingstene i dag givet et rigtigt positivt indtryk.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

Fremvisningen på fast bund fortsætter nu med 4-års og ældre hingste, hvorefter Arena E vil danne rammen om longering af de unge springhingste. Kl. 16 i eftermiddag vil man i Krafft Arena M kunne se de ældre hingste i deres anden præsentation foran dommerne, og her vil dommerne samtidig afsige deres kåringsdom over de ældre hingste.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev