Fløjhingst til Helgstrand

23-11-2016 15:10

Britt Carlsen

Avl

Hingstekåringen i Westfalen er nu afgjort, med i afgørelsen i endring var to danskejede hingste fra hhv. Blue Hors og Helgstrand Dressage og det blev Vitalis–sønnen Valverde fra Helgstrand som travede ind på fløjen

Tre dressurbetonede og fire springbetonede hingste blev udtaget til endring, og i Westfalen er det blandt hingstene i endring at fløjhingstene skal findes. Det var desto mere imponerende, at to ud af de tre hingste i endring, eller slutringen, var danskejede af hhv. Blue Hors og Helgstrand Dressage.

Der er sædvanligt blot at tage tre hingste med i slutringen, men kvaliteten af springhingstene var så høj, at kåringskommissionen valgte at medtage fire hingste i slutringen. Alle fire havde de sprunget med helt fremragende international kvalitet. Og det kunne være en hvilken som helst af hingstene, som kåringskommissionen ville pege på som fløjhingst. Det blev: Den topmoderne kat. 64 e. Kannan som kåringskommissionen satte på fløjen trods det faktum han er registreret i Hannover.

I det dressurbetonede hold kom Blue Hors Zack–sønnen Zoom ind på andenpladsen, mens fløjpladsen gik til Valverde e. Vitalis den enormt travende hingst kommer fra Helgstrand Dressage.

Hingste i endring:
Dressurbetonet:
04 Bretton Woods/Fürst Piccolo
43 Vitalis/Ampere (Helgstrand Dressage)
44 Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (Blue Hors)

 

Springbetonet:
56 Cristallo II/Lancer II
57 Dantos HBC/Veron
59 Diamant de Semilly/Cornet Obolensky
64 Kannan/Verdi

 

Læs meget mere om kåringen i magasinet Ridehesten

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen