Flarup ser fremtidspotentiale i Carald

23-10-2023 11:37

I dag blev den sidste disciplin, springning, redet til UVM i military. Peter T. Flarup sluttede som nr. 24 i feltet på i alt 70 ryttere, og mesterskabet har givet Flarup et godt indtryk af vallakken, som han ser stort fremtidspotentiale i

Copyright Ridehesten.com
Peter T. Flarup her med Gamegirl Impe. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdensmesterskabet for unge militaryheste, der fandt sted i denne weekend ved byen Le Lion d'Angers i det vestlige Frankrig, var dette år en våd fornøjelse. Det våde vejr har præget mange af ridtene, da alle tre discipliner foregik under åben himmel. Torsdag og fredag red militaryrytterne dressur, mens det lørdag gjaldt det ikoniske terrænløb i slotsparken. I dag blev mesterskabet afgjort efter det sidste ridt i ridebanespringning, og en ny verdensmester for hhv. 6-årige og 7-årige militaryheste blev fundet. 

Tidsfejl kom til at koste dyrt for Flarup
Det regnfulde vejr kom til at få stor betydning for Peter T. Flarup, der havde den 7-årige vallak H. Carald Z e. By Herald 3/ Solos Landtinus med til mesterskabet. Torsdag red ekvipagen på dressurbanen i silende regn, men det forhindrede dem ikke i at levere et sikkert og velbedømt ridt, der kun inkasserede dem 29,3 strafpoint. De lå derfor efter dressurridtet godt med i feltet med en foreløbig placering som nr. 11. 

Lørdag lykkedes det Peter T. Flarup at komme fejlfrit igennem terrænet, men en tidsfejl for overskridelse af den tilladte tid endte med at koste ham 9,2 strafpoint, som derfor gav ham en samlet strafscore på 38,5 strafpoint. Peter T. Flarup valgte at holde en smule igen i begyndelse af terrænridtet for at sikre sig, at de kom sikkert fra start. Men at satse på det sikre ridt viste sig at være en udfordring, fordi banen var meget medtaget af regnen.

Om ridtet i terrænet fortæller han: 

Hernede har det simpelthen været så dårligt vejr, bunden var for dårlig. Så det kunne simpelthen ikke lade sig gøre. Jeg skulle have været skarpere selv til allerede at komme afsted fra starten. Altså vi taber det hele på de to første minutter.

Peter T. Flarup ærgrede sig over tidsfejlen i terrænet, og tilføjer:

– Jeg er selvfølgelig lidt træt af at få tidsfejl i terrænet, fordi den er sindssygt hurtig den hest her. Men det kan jeg kun tage på min egen kappe. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flarup tror på H. Carald Z's potentiale
Ekvipagen red i dag endnu et fejlfrit ridt i på springbanen, hvilket betød at de ikke fik tillagt flere strafpoint og sluttede på 38,5 strafpoint samlet. Det placerede dem som nr. 24 ud af i alt 70 deltagere, hvoraf 58 deltagere gennemførte alle tre discipliner. UVM-titlen for de 7-årige heste gik til den franske rytter Thomas Carlile med Golden de Beliard e. By Upsilon/ Jalienny, der sluttede med 28,3 strafpoint. 

Peter T. Flarup er dog meget tilfreds med H. Carald Z's præstation til UVM og ser et stort potentiale i den 7-årige vallak. Han fortæller: 

– Jeg vil sige, den har potentiale til at kunne gå [OL] i 2028. – Med dens formåen og den måde, den ligesom har taget rejsen her på. Hvis vi ikke løber ind i nogle dumme skader eller et eller andet, så er jeg rimelig fortrøstningsfuld på den kant.

Tobias Jørgensen med højdepunkt i terrænridtet
Tobias Jørgensen og den 6-årige J-Humblebee e. Herald/ Heartbeat (opdr. Stald Jørgensen v/Mikkel og Heidi Jørgensen) havde med et fejlfrit og hurtigt ridt i terrænet hentet lidt point igen efter fredagens dressurridt, der desværre kostede ham 40,5 strafpoint. Det betød, at de efter ridtet i terrænet lå på en foreløbig placering som nr. 32 i feltet på i alt 46 ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias Jørgensen her med Prior's Cabbo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Deres ridt på springbanen i dag kostede dem desværre 4 fejl for nedrivning og 2 strafpoint for tidsfejl, hvilket tilføjede 6 strafpoint til deres sammenlagte score. De sluttede på en sammenlagt score på 46,5 strafpoint, og endte på en samlet placering som nr. 30. Vinderen af UVM for de 6-årige heste blev den britiske rytter Isabelle (Izzy) Taylor med Barrington Alice e. Cevin Z, der sluttede med 26,9 strafpoint. 

Stævnets resultater.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen