Flarup i front af NM efter dressur

06-09-2024 19:29

Trine Askjær-Jørgensen

De nordiske mesterskaber i military er i fuld gang hos Sportsrideklubben, hvor torsdag og fredag har stået på dressur. Peter Flarup har lagt sig solidt i front med sin unge stjernehest forud for lørdagens terrænridning

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sportsrideklubben er i denne weekend værter for nordisk mesterskab i military for 15. år i træk. I deres fremragende faciliteter med blandt andet Bernstorffsparken skal vinderne af NM 2024 for pony-, junior-, ung- og seniorryttere kåres på søndag. Stævnet startede med dressur i går og i dag, og lørdag står den så på terrænridning, inden det hele afgøres med ridebanespringning på søndag.

Udover det spændende mesterskab, afvikles der også almindelige internationale 1-, 2- og 3-stjernede klasser. Det skal siges, at de nordiske mesterskaber er for både hold og individuelt, og Danmark stiller med hold af fire ryttere i alle aldersgrupper.

I dag lagde ponyrytterne ud i dressuren, hvor den bedst placerede dansker blev Maja Venø med Rolsteds Viola e. CE Roberto/ Julio Mariner XX (GB) (opdr. Emil Rolsted), som med et ridt til 69,075% svarende til 30,9 strafpoint lagde sig ind på en foreløbig femteplads forud for terrænet.

Senere på dagen gjaldt det så CCI-3*-S, hvor 34 ekvipager var på banen i dressur. Bedst placerede dansker blev danske Peter Flarup, der for nyligt er hjemvendt fra OL i Paris. Han er til start i mesterskabet med sit unge talent, den hjemmeavlede, 8-årige vallak, H.Carald Z e. Herald/ Solos Landtinus, med hvem det blev til 71,530% svarende til 28,5 strafpoint i dressuren og altså en føring forud for terrændelen.

Copyright Ridehesten.com
Bianca Walton og Midt-West Faveur. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Bianca Walton fulgte kort efter Peter. Hun red den 12-årige dansk varmblodsvallak Midt-West Faveur e. Charmeur/ I.P.S. Gribaldi (opdr. Poul Erik Nielsen, Spjald) til 67,400% svarende til 32,6 strafpoint og en placering som nr. 3 foreløbigt.

I morgen skal alle rytterne i terrænet, der bliver afholdt på Lundegaarden i Høsterkøb. Her er tyske Bernd Backhaus banedesigner, og han assisteres af polske Marcin Konarski, der netop er hjemvendt fra OL i Paris, hvor han agerede teknisk delegeret.

Søndag er den afgørende dag, hvor rytterne skal tilbage i Bernstorffsparken for at springe. Her bliver der spænding til det sidste, da enhver fejl tæller. En enkelt bom kan koste sejren, så søndag bliver spændingens dag, hvor der foruden spændende ridebanespringning også skal uddeles medaljer til de nykårede nordiske mestre.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner