Finesse Bridles på forsiden i USA

17-05-2023 17:36

Charlotte Kusk Berwald

Da det anerkendte amerikanske hestemagasin Elite Equestrian Magazine publicerede deres nyeste nummer, var det med et stykke dansk design på forsiden

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Trenserne er udviklet af rytter og hesteentusiast Helle Dueholm for at skabe den bedst mulige trense. I Danmark nyder trenserne stor succes, hvor ryttere som eksempelvis Cathrine Laudrup-Dufour sværger til dem. Nu begynder amerikanerne også så småt at få øjnene op for Finesse Bridles og det særlige, de kan tilbyde heste.

–  De havde ikke bare skrevet en lille notits om Finesse Bridles, men en lang artikel og der stod også en hel masse om mig. Jeg modtog en stak blade, og det er godt nok helt vildt, fortælle Helle Dueholm til Ridehesten.

Interessen i USA er ikke opstået af sig selv, men gennem samarbejdet med agenten Raymond De Maria. Raymond har talt med en masse hestehospitaler, og den solide forskning bag Finesse vakte de amerikanske dyrlægers interesse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hestene kommer i bedre balance med sig selv, og det kan hjælpe heste, der er i genoptræning efter en skade. På den måde kan hestene komme sig hurtigere, og vi undgår, at de fremprovokerer samme skade. Ofte er hestene skæve i musklerne grundet kompensationsskader, hvilket så skaber nye skader. Vi skal genoprette hestenes tro på deres egen krop, så de tør bruge sig selv korrekt igen, fortælle Helle.

Sammen med Dr. Adrian Harrison er Helle med rundt for at vise hvilken forskel trenserne gør.

– En af de heste, vi har testet med sensorerne, ja, det var helt vildt. Vi troede sensorerne var gået i stykker, men den var god nok. Nærmest ingen muskelaktivitet i venstre side. Så skiftede vi til et Finesse, og så kom der gang i den venstre side, fortælle Helle, der er meget stolt af, at resten af verden nu så småt er begyndt at få øjnene op for trenserne. Navnligt fordi de er opkaldt efter hendes gamle hest Midt-West Finesse. På den måde lever mindet om Helles hest videre i både Danmark og nu også i USA.

Copyright Ridehesten.com
Dr. Adrian Harrison og Helle Dueholm demonstrerer Finesse Bridles til VM i Herning. Foto: Jørgen Bak Rasmussen

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen