Finaletid for springrytterne

24-08-2013 07:55

Signe Wiese

Efter en velfortjent hviledag i går, skal springrytterne i dag kæmpe om de individuelle medaljer i finalen i P.S.I. FEI Europamesterskabet i springning. Der er lagt op til en forrygende spændende finale, for de førende ryttere ligger uhyggeligt tæt

Copyright Ridehesten.com

Mindre end 4 fejl skiller de førende 5 ryttere inden den individuelle finale i dette års EM i springning. Helt i front ligger engelske Ben Maher med hoppen Cella, der har set meget overbevisende under mesterskabets første runde – ikke en bom har hoppen rørt, og ekvipagen kommer dermed til finalen med 0 fejl.

Tæt topkamp
Lige efter Ben Maher, på den foreløbige 2. plads, ligger den franske veteran Roger Yves Bost med Castle Forbes Myrtille Paulois med 0,58 fejl. Også franskmanden har set overbevisende ud, og ”Bosty” bringer også års erfaring med sig til mesterskabet. Den forsvarende europamester Rolf Göran Bengtsson er på 3. pladsen inden dagens finale med den imponerende holstenerhingst Casall Ask der har 1,63 fejl. På den foreløbige 4. plads finder vi den tyske mester Daniel Deusser, med Coronet d’Amour, der også har været uimodståeligt velspringende i mesterskabets første runder, og har 2,01 fejl med. Ludger Beerbaum og den skimlede hoppe Chiara er på en foreløbig 5. plads med 3,34 fejl, og den tyske ekvipage er blevet bedre og bedre springende for hver af mesterskabets runder. Lige uden for top-5 ligger ligeledes navne, der nemt kan komme til at blande sig i medalje: Den olympiske Steve Guerdat fra Schweiz er nr. 6 med 4,29 fejl, en anden schweizer, Janika Sprunger, er på 7. pladsen med 4,32 fejl, franske Patrice Delaveau har 5,66 fejl på 8. pladsen, Jur Vrieling er med 5,70 fejl på 9. pladsen og engelske Scott Brash, der var manden der red det engelske holdguld hjem, er nr. 10 med 6,72 fejl. Så der er lagt op til en forrygende tæt og spændende medaljekamp.

Frafald i toppen
Det er de 25 bedste ekvipager fra de foregående runder, der er kvalificeret til finalen. Inden dyrlægekontrollen i går blev tre heste fra top-25 trukket fra konkurrencen. Svenske Henrik von Eckermanns Gotha FRH har gjort det fremragende under mesterskabets første runder, men i går blev en mindre hævelse på hoppens forben opdaget kort før vet check, og Eckermann og team valgte at trække hoppen finalen. Og tyske Carsten-Otte Nagels hoppe Corradina er blevet trukket, og endelige har også italienske Emanuele Gaudiano valgt at trække Cocoshynsky.

To danske ryttere
Danske Søren Pedersen og Tailormade Esperanza de Rebel havde kvalificeret sig direkte til finalen på en 21. plads, men gårsdagens frafald blandt de 25 bedste ryttere betyder at endnu en dansk rytter kommer ind i finalen – Andreas Schou og Vivaldi K er finaleklar med 12,92 fejl, og har start nr. 2. Søren Pedersen starter som nr. 7 og har 10,86 fejl med sig. Finalen i P.S.I. FEI Europamesterskabet i springning afvikles over to runder, og evt. en omspringning for at fordele medaljerne. Forhindringshøjden er 160 cm.

Finalen starter kl. 13.15 på MCH Arena.

Se startlisten HER

EM i Herning 2013

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen