Fenja vandt Bækgaarden Pony Derby

02-07-2024 06:24

I sidste uge afholdt Bækgaarden den første ud af to fantastiske stævneuger, hvor blandt andet Bækgaarden Pony Festival blev afholdt. Her konkurrerede dygtige ryttere og deres ponyer i bedste stil på den flotte græsbane hos Bækgaarden ved Skanderborg fra morgen til aften

Copyright Ridehesten.com
Fenja Fonager Schougaard på sin 16-årige pony Hørdum Athena sikrede sig førstepladsen til dette års Bækgaarden Pony Derby. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

I sidste uge løb Bækgaarden Pony Festival 2024 af stablen sideløbende med C-stævnet for hest, Bækgaarden Warm-Up. Her gik der klasser fra LB1* til MB2*, og lørdag aften blev stævnets helt store højdepunkt, Bækgaarden Pony Derby 2024 afholdt. 

I en atmosfære af spænding og høj energi, blev Bækgaarden Pony Derby 2024 afholdt lørdag den 29. juni. Solen skinnede, publikum jublede og de dygtige ryttere leverede den ene imponerende præstation efter den anden, der alt sammen var med til at sikre en uforglemmelig aften for både ryttere og tilskuere. Bækgaarden Pony Derby er en prestigefyldt årlig begivenhed, der samler de mest lovende unge ryttere og deres ponyer fra hele landet. Begivenheden fejrer ikke kun ridning og konkurrence, men også fællesskab og sportsånd, og tilbyder samtidig en unik platform for unge talenter til at skinne. 

Copyright Ridehesten.com
Publikum og atmosfæren til lørdagens Pony Derby var helt fantastisk. Foto: Privat.

Vinderen af Bækgaarden Pony Derby 2024 blev den bare 10-årige Fenja Fonager Schougaard, der på sin 16-årige pony Hørdum Athena sikrede sig førstepladsen med en tid, der var hele 4,5 sekunder hurtigere end nærmeste konkurrent. Hermed demonstrerede duoen deres overlegne fart og teknik. Fenja var ligeledes med til Pony Derby sidste år, hvor hun fik et stop på banketten. Lige siden den dag, har Fenja haft et mål om at vinde derbyet, og i år lykkedes det så. Udover derby-klassen vandt parret også Guld Tour finalen, der gik i MB2* metode A. Her spillede det hele bare, og Fenja fik lavet nogle gode vendinger hele vejen rundt, der var nok til at sikre parret endnu en sejr. 

Copyright Ridehesten.com
En glad Fenja efter et godt stævne. Foto: Privat.

Andenpladsen i årets derby blev taget af den talentfulde Rebekka Sehestedt Juul på ponyen Clooney Sile, mens Alberte Carøe Zepernick Christens og Elliot imponerede med en stærk indsats og indtog tredjepladsen. Alle tre ryttere viste ekstraordinært mod, talent og en sportsånd udover det sædvanlige, hvilket bidrog til en aften fyldt med højspændt konkurrence og begejstring:– Det har været en aften, hvor både ryttere og publikum har leveret på det højeste niveau, sagde arrangørerne af Bækgaarden Pony Derby, og fortsatte – Vi er utroligt stolte af alle vores deltagere, og taknemmelige for den fantastiske støtte fra publikum. Denne aften har fremhævet det bedste inden for ponyderby, sluttede arrangørerne af med at sige. 

Copyright Ridehesten.com
Alberte Carøe Zepernick Christens og Elliot imponerede med en stærk indsats og indtog tredjepladsen. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Da Ridehesten spurgte Mette Henriksen, Fenjas mor, hvad der gjorde Bækgaarden Pony Festival så særligt, var hun ikke i tvivl: – Det er bare fantastisk at Lise og Kim (ejerne af Bækgaarden) vil holde de her stævner. Der er helt vildt gode faciliteter, der er gode ærespræmier, flotte rosetter, dækkener og sociale arrangementer, hvor både ryttere og forældre får blod på tanden og tid til at være sociale. Det har bare været et superlækkert stævne, med gode baner. Der har ikke været noget, at sætte en finger på, afslutter Mette. 

Copyright Ridehesten.com
Fenja og Bækgaardens maskot. Foto: Privat.

I skrivende stund er forberedelserne i fuld gang til at de næste heste og ryttere indtager Bækgaarden, når landsstævnet, Bækgaarden Horse Festival, skydes i gang på onsdag. Her skal der blandt andet rides Grand Prix og det helt store Bækgaarden Derby om lørdagen. Du kan finde startlister til næste uges stævne her. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen