20-årig pony løb med sejren

22-10-2024 19:26

I søndagens FEI Jumping Ponies' Trophy ved World Cup-stævnet i Herning, var det hollandske Lieselot Kooremans, der kunne stille sig øverst på podiet. Sammen med sin 20-årige pony vandt de konkurrencen efter en spændende omspringning med kun fire ryttere

Copyright Ridehesten.com
Hollandske Lieselot Kooremans vandt søndagens FEI Jumping Ponies' Trophy med ponyen Elando van de Roshoeve. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

Ved FEI Dressage World Cup-stævnet i Herning, der netop er blevet afviklet, var de modige ponyryttere i ilden ved FEI Jumping Ponies' Trophy. 12-årige Lieselot Kooremans fra Holland var øverst på podiet med sin 20-årige pony, Elando van de Roshoeve, efter en hæsblæsende omspringning med fire ryttere, heriblandt danske Selma Hundborg Dresler

World Cup-stævnet i Herning var vært for den indledende FEI Jumping Ponies' Trophy sæson 2024 fra den 16.-20. oktober. Fredag løb danske Selma Hundborg Dresler og Clounamon Coco med sejren, men i den spændende, afgørende klasse søndag, hvor 25 ekvipager var til start på den udfordrende bane designet af Mark McGowan, blev det altså hollænderen, der løb med sejren. 

Copyright Ridehesten.com
Lieselot Kooremans og Elando van de Roshoeve. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

Der var kun fire ud af de 25 startende, der formåede at ride fejlfrit i hovedspringningen, hvorefter de mødtes i en spændende omspringning. Første i omspringningen var Annie Boland fra Irland, der i sadlen på K-Little Hero satte sine konkurrenter under hårdt pres fra start med en hurtig, fejlfri runde i tiden 39,74 sekunder.

Copyright Ridehesten.com
Annie Boland fra Irland i sadlen på K-Little Hero. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

Opgaven var klar for de tre resterende konkurrenter: En fejlfri runde i en hurtigere tid end Annies. Den klarede Nellie Lock og Catho van de Langvelden Z fra Storbritannien, da parret krydsede målstregen med en fejlfri runde i tiden 39,43 sekunder og dermed tog føringen med en meget lille margin. 

Copyright Ridehesten.com
Nellie Lock og Catho van de Langvelden Z fra Storbritannien. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

Lieselot Kooremand, der kun er 12 år gammel, red en meget flot hovedrunde med sin 20-årige pony Elando van de Roeshoeve, og viste i omspringningen, at hun altså var med i konkurrencen for at løbe med sejren. Efter en meget velovervejet, skarp og fejlfri runde, stoppede uret på den fænomenale tid, 37,95 sekunder, som altså lagde parret klart i spidsen. Dermed lagde hun ekstra pres på sin danske konkurrent, fredagens vinder, Selma Hundborg Dresler og den bare 9-årige pony Clounamon Coco.

Copyright Ridehesten.com
Selma Hundborg Dresler og Clounamon Coco. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

Tilskuerne i Boxen heppede alt de kunne på den danske rytter, men en misforståelse ind i kombinationen kostede dem en top-3 placering. Parret endte som eneste rytter med fejl i omspringningen, og kunne derfor tage derfra med en imponerende fjerdeplads. Det danske, unge talent, Selma, bekræfter at planen er, at hun skal ride flere af kvalifikationsstævnerne i serien. Hendes far, Thomas Dresler, understreger, at det er en fantastisk mulighed for ponyrytterne til at konkurrere i internationale rammer i vinterhalvåret. 

Copyright Ridehesten.com
Danskeren glæder sig til endnu flere kvalifikationsstævner henover vinterhalvåret. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

Søndagens vinder, Lieselot Kooreman, bekræftede, at det var en meget svær og krævende bane. Hun har kun redet på sin pony i et år, og hun nød virkelig at ride i Herning i den spektakulære arena i Boxen. 

Fakta
FEI Jumping Ponies' Trophy

FEI Jumping Ponies' Trophy afvikles på samme vis som World Cup-serien, hvor ponyrytterne får mulighed for at ride kvalifikationer til samme store stævner som verdens bedste ryttere. Herunder kan du se, hvor og hvornår afdelingerne afvikles. 

  • Danmark, Herning fra den 16.-20. oktober 2024
  • Frankrig, Lyon fra den 30. oktober - 3. november 2024
  • Tyskland, Stuttgart fra den 13.-17. november 2024
  • Østrig, Salzburg fra den 5.-8. december 2024
  • FINALE: Belgien, Mechelen fra den 26.-30. december 2024
Fold up

Start- og resultatliste. 

/ World Cup Herning.

 

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen