Fendi Ask gentog sejren!

21-10-2016 11:15

Britt Carlsen

Sidste års vinder af championatsfinalen for 4-års heste, Fendi Ask, redet af Karen Rohde, sejrede i dette års finale efter en spændende omspringning

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dommerne var absolut ikke begejstret efter stilbedømmelsen i finalen i Dansk RIde Forbunds springchampionat for 5-års heste powered by Pavo og Everhorse. Hestene var der bestemt ikke noget i vejen med, tværtimod, men der var alt for mange rytterfejl. Som dommerne konstant konstaterede: Virkelig gode heste blev blønnet med dårlig ridning. 

Det var dog langt fra alle, som slap dårligt fra dagens hovedspringning, og det resulterede i en særdeles spændende omspringning mellem fem ekvipager.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter stilbedømmelsen havde Karen Møller Rohde lagt sig i front med sidste års vinder af 4-års championatet Fendi Ask e. Favorit Ask, Fendi der med Søren Møller Rohede i sadlen deltog i finalen ved UVM på Zangersheide i september. Dommerne sagde: Rigtig god runde med godt grundtempo, bruger sig korrekt og med god bascule". Med 8,6 lagde hun afstand til Rikke Haastrup Kristensen og avlshingsten First Choice HT e. Favorit Ask (opdr. HC Toft). 

I omspringningen var det Thomas Uhler, som åbnede med Fascination e. Favorit Ask (opdr. Laura Frost), de var fejlfrie, men allerede den følgende ekvipage Mathilde Lind Skjøtt og Volstrups Cato e. Churchill (opdr. Pia Holländer) satte konkurrenterne under pres med en lynhurtig runde på den vildt forsigtige hest, som sprang villigt med sin rytter i et opskruet tempo. Det gav dem en føreposition med 33,52 sekunder. Hverkend Rikke Haastrup Kristensen/First Choice HT eller Allan Blomgreen/Brisbane e. Favorit Ask (opdr. Søren Finnemann)  kunne true den tid. Så red Karen Møller Rohde på banen med Fendi Ask og satte et højt grundtempo, og hoppen var med hende hele vejen, og det samme var publikum, som heppede på parret. Det lykkedes for Karen at genvinde championatstitlen med en tid på 31.26 sekunder. 

Se hele resultatet HER

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen