Farvel og et bevæget tak til Ninja

26-04-2013 22:06

Ninja la Silla har været en fantastisk partner for Rolf-Göran Bengtsson. På hans cv figurerer EM guld (Madrid) og OL sølv (Hongkong) - i Göteborg tog han afsked med topsporten ved en bevægende ceremoni - tak Ninja for fantastiske oplevelser

Rolf Göran Bengtson har været en væsentlig del af det succesfulde svenske landshold de senere år med fantastiske Ninja la Silla, den lille røde Guidam-søn er fortsat sund, men han er 18 år og rytteren har sammen med ejeren Alfonso Romo besluttet at lade Ninja pensionere på toppen af sin karriere. 

Det svenske publikum og svensk ridesport har meget at takke den modige røde Guidam-søn for: en individuel OL sølvmedalje ved OL i Hongkong i 2008 og Europamesterskabet i Madrid i 2011-

Ninja la Silla er efter Guidam / Lys de Darmen og registret i KWPN-  Ninjas karriere har været lang og imponerende, og han har sikret svensk springsport mange mindeværdige sejre og oplevelser. Sammen med Rolf-Göran Bengtsson har de været et par, man har skullet regne med i international topsport, og Ninja har været Rolf's mest succesfulde partner til dato. Ninja har været på det svenske hold ved hver mesterskab mellem 2006 og 2011.

-Selvfølgelig vil det være svært at give slip, men han bliver pensioneret til et vidunderligt liv med grønne enge og et varm klima, har han altid foretrukket varmt vejr, fortæller Rolf-Göran Bengtsson. - Hverken heste eller mennesker holder for evigt, Ninja har gjort alt og mere end vi nogensinde har forventet, han fortjener det allerbedste.

Og det bedste bliver bliver pension som "barnepige" for føl og plage på det mexikanske stutteri La Silla, hvor Ninja skal slutte sine dage i solen på de store folde med udsigt til de bjerge, som har givet navn til stutteriet "La Silla" som betyder "Sadlen".

Ninjas groom Celia Rintjes var følelsesladet under afskedsceremonien, men forsøgte at vise omverdenen sin professionalisme. -Jeg finder det svært at se på det her i aften, og jeg har ikke lyst til at gå ind i arenæn. Ninja er en en-mands-hest og det har også gjort mit arbejde med ham meget givende, fortæller hun. Jeg vil meget gerne flyve med ham tilbage til Mexico, det vil føles for mig, som det helt rigtige at gøre, for jeg vil savne ham frygtelig-

Inde i den store arena i Scandinavium gav publikum deres opbakning til den lille, røde fighter - med stående ovationer og med storskærmen fyldt med uforglemmelige øjeblikke fra en lang karriere blev afskedssceremonien for Ninja meget følelsesladet, og sammen galoperede Rolf og Ninja ud af banen i fuld galop - Ninja mod en fremtid som pensionist, Rolf-Göran mod nye mål sammen med sin nye samarbejdspartner og sponsor Stutteri Ask.

Tak Rolf og tak Ninja for mange helt uforglemmelige øjeblikke på alverdens springbaner.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner