Tak til min super danske hoppe (video)

17-10-2020 11:23

Britt Carlsen

Helen Langehanenberg, tysk landsholdsrytter faldt totalt for Straight Horse Ascenzione, da hun så hende første gang, og den begejstring er ikke falmet, tværtimod. I dag sejrede de i Prix st. George ved World Cup på Vilhelmsborg

Nyheden fortsætter efter annoncen

I november 2018 faldt den tyske landsholdsrytter Helen Langehanenberg for den danske varmblodshoppe Straight Horse Ascenzione e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro  (opdr. Mogens Pedersen, Straight Horse) - hoppen stod til salg hos Helgstrand Dressage. Den nu7-årige hoppe er helsøster til den tredobbelte UVM-vinder, fløjhingst og materialprøvevinder, Sezaun, samt årets hoppe i 2016, Straight Hors Sezuanna. 

Helen Langehanenberg er til start ved World Cup stævnet på Vilhelmsborg med sin tophest Damsey i World Cup kvalifikationen, og så har hun Straight Horse Ascenzione  med i lille tur. Den elegante, langbenede hoppe er udstyret med tre særdeles gode gangarter, og stor arbejdsglæde. Helen nyder samarbejdet med den danske hoppe og hun fortæller: – Hun er fantastisk, og hun laver super piaffe og passage arbejde, så vidunderligt, så dette her er ikke enden. Jeg håber det er begyndelsen. Hun har så stort et hjerte. Jeg har aldrig haft en dag, hvor hun har sagt nej. Hun er altid motiveret, og har det sjovt med arbejdet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hoppen er blot 7 år, men har allerede vist stor kvalitet i de svære øvelser hjemme i træningen. Hun har så stort talent, så hun kan gå Intermediaire II til næste år.  – Passage er en del af hende natur, det er hun født med, et behøver jeg ikke træne. Hun er super talenteret for piaffe.
Og så har Helen et stort mål: VM i Herning i 2022. –  Hun er så speciel og samtidig så let, du behøver aldrig presse hende, hun vil bare arbejde. Det er så fantastisk en følelse for rytteren, altid at føle hesten vil arbejde med dig, slutter Helen Langehanenberg.

Straight Horse Ascenzione  og  Helen Langehanenberg vandt klassen med 76,412% foran Patrik Kittel fra Sverige med Touchdown med 75,412% efterfulgt af danske Nanna Skodborg Merrald og avlshingsten Blue Hors Farell med 74,5% og altså et meget højt niveau i lille tur denne weekend. 
Bemer Int. AG Prix St. George HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen