Fantastisk vejr og pragtfulde hingste på Katrinelund

30-04-2022 20:46

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Årets store åbent hus med hingstefremvisning, avlerpræmiering og massevis af hygge fandt i dag sted på Katrinelund, hvor der både var gensyn med gamle kendinge og mulighed for at se den helt nye generation af hingste i aktion

Nyheden fortsætter efter annoncen

Marie Krabbe og Ib Kirk har i dag været værter ved åbent hus på deres hingstestation Katrinelund på Limfjordsøen Mors, hvor hingste og afkom imponerede publikum i det mest fantastiske vejr.

Traditionen tro åbnede hingstefremvisningen med, at Ibs fars gamle gig kom kørende ind på ridebanen. Denne gang med Ib og Maries børn, Martin og Ea Marie, hvoraf det var Martin, der flot styrede gig'en rundt.

Derefter åbnede Ib fremvisningen i sadlen på den første hingst, nemlig 26-årige Crelido e. Calido I/ Raimondo, som kom på banen sammen med 28-årige Godsend du Reverdy e. Quidam de Revel/ Grand Veneur. Det var imponerende at se de to ældre hingste, som så fremragende ud selv efter mange år som både avlshingste og konkurrenceheste. Begge rides stadig regelmæssigt, hvoraf det er Ib selv, der rider Crelido.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Udover de to ældre hingste var der under showet også gensyn med en anden hingst, der nu har rundet de 18 år, nemlig DV-hingsten Skovens Rafael e. Romanov/ Blue Hors Don Schufro, som ligeledes så supergodt ud under fremvisning af hingstens mangeårige rytter, Lotte Skærbæk.

Der blev i dag vist både yngre og ældre hingste samt flere føl og afkom efter hingstene. Stine Klausholt, der er i beriderlære hos Bjarne Mark, starter som fast rytter på Katrinelund efter sommerferien. Hun fremviste hingsten Freestyle e. Fürstenball/ Don Romantic, og berider Torben Frandsen fremviste Elmegårdens Dakota e. E Bøgegårdens Dicapo/ Catoki (opdr. Maria og Claus Schnoor).

Der var også flere nykårede hingste på banen, nærmere bestemt Teglovnens Zir-Oculus, Svalegårds Hot Driver, Oreo Brownie H og Blue Hors Storm. Stemningen var i top, og de mange fremmødte hyggede efter selve hingstefremvisningen med grillpølser og brød, kaffe, kage osv. i ridehallen, mens der blev afholdt avlerpræmiering.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen