Familien Holstein-afkom sejrede i weekenden

19-03-2024 15:53

I denne weekend sejrede to heste fra den samme hoppe til hvert sit stævne. Begge heste er avlet af familien Holstein, og hoppen Miss Holsteins Mémoires står bag de to afkom, der sejrede i hhv. Grand Prix og Prix St. George

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth og Miss Holsteins Marikka. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Familien Holstein har gennem tiden stået bag flere talentfulde afkom, og i denne weekend havde de atter grund til at være stolte af deres avlspræstationer. 

To heste fra denne samme Holstein-hoppe,  Miss Holsteins Mémoires e. Florencio I/ Rambo, sejrede nemlig til hver deres stævne i weekenden. 

Miss Holsteins Marikka, der er efter Johnson/ Florencio I med Miss Holsteins Mémoires til mor, sejrede til stævnet i Vallensbæk med Nadja Aaboe Sloth i sadlen. Sammen med den 10-årige hoppe blev det til en imponerende score på 72,400% for Nadja Aaboe Sloth i deres blot tredje Grand Prix-start. 

Nadja har haft den talentfulde hoppe i hænderne i tre år, men Miss Holsteins Marikka er forsat eget af René og Lena Holstein. René Holstein fortæller, at det er ridningen og udviklingen, der er ambitionen med avlen: 

– Vi kan godt lide at stille heste til rådighed for ryttere. Hele vores familie er engagerede i det og har altid været det, men det er mest mig og min kone, der står for det. 

Godt 150 km fra Vallensbæk til stævnet på Fyens Rideklub blev det også til en sejr for den 12-årige vallak Holsteins Just A Diamond e. Jazz og Florencio I, der ligeledes er efter hoppen Miss Holsteins Mémoires.

Andrea Kjønniksen og Holsteins Just A Diamond opnåede 71,184% i Prix St. George. Vallakken er ligeledes stadig eget af familien Holstein, og René fortæller at han nu er godt på vej mod de svære klasser:  

– Andrea har haft "Jack" i halvandet år nu. Nu debuterer vi ham i Intermediare II, og han kan alle Grand Prix-tingene også. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

René forsætter: 

– Jeg er ret stolt af, at den samme mor kan levere sådan nogle afkom. 

Miss Holsteins Mémoires har desuden også en række unge afkom, som René også spår en lys fremtid for.  

– Det er afkom alle sammen i særklasse. 

Copyright Ridehesten.com
Andrea Kjønniksen og Holsteins Just A Diamond. Foto: Privat

Store avlspræstationer i både dressur og spring
Det er dog ikke blot i dressuren, at familien Holstein har leveret afkom, der har gået med i topsporten. Også indenfor springning har familien Holstein leveret topheste, hvoraf flere af dem har været med på internationalt niveau.

– Det sjove det er, at den stammehoppe vi startede med for 35 år siden, den lavede en linje den ene vej i dressur og den anden vej i springning. Den havde simpelthen dobbelttalent. 

Hoppen Mirielle e. Goldfinger/ Maykop OS (Tersk) er således en del af alle Holsteins-hestenes stamtavle, da hun er starthoppen på alle Holsteins afkom. 

Vi har været ret heldige med vores avl, tilføjer René til sidst. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen