Få træningstips fra dressurrytter Helen Langehanenberg

28-05-2020 17:30

Marie Helene Rigård Rohleder

Den tyske dressurrytter Helen Langehanenberg giver her en række nyttige træningstips med tilhørende videoer om blandt andet piruetter og passage 

Copyright Ridehesten.com
Helen og Damsey FRH til World Cup i Herning 2018. Foto: Ridehesten.com/ Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den internationale dressurrytter Helen Langehanenberg fra Tyskland er blandt andet kendt for sine flotte resultater med den 17-årige Damsey FRH. Derudover vandt hun World Cup finalen i 2013 på Damon Hill.   

Gennem de sidste par uger har hun delt flere træningstips og videoer på sine sociale medier. Dem har eurodressage.com samlet her. 

Hvordan bevarer du rytmen? 
I videoen her viser Helen Langehanenberg, hvordan hun øger farten, mens rytmen mellem hest og rytter forbliver nærmest den samme. Det arbejder Helen på ved at træne mange overgange. Hun skriver i teksten til videoen, at man må ikke "trække i håndbremsen", når man samler hesten i trav, og ligeledes må man ikke bare "skubbe på", når man øger til extended trav. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kom igang med piruetter 
I videoen her fortæller Helen Langehanenberg, hvordan hun starter med at indlære piruetter. Det foregår oftest i samlet galop også ind i travers position ned ad midterlinjen. Man kan ikke forvente, at hesten gå i konkurrenceholdning, når man øver piruetterne de første par gange. Her er det vigtigste, at den fremadgående energi bliver bevaret og er konsekvent gennem hele øvelsen, fortæller Helen Langehanenberg. 

Den svære passage 
I videoen her starter Helen med at arbejde med hesten i det første gear i trav, den lille trav. Hun tænker ikke over samling eller passage endnu. Det er kunsten at kunne langsomt, skridt for skridt, samle og forkorte traven uden at miste power eller den fremadgående energi. 

Det vigtige er, at være i stand til at opløse samlingen i det fremadgående tempo, så hesten ikke kommer bagved dine hjælpere, afslutter Helen Langhanenberg i teksten til videoen. 

Kilde: Eurodressage og Helen Langhanenbergs Instagram. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev