Få styr på Skat ved stutteridrift

08-01-2023 07:44
Avl

Dansk Varmblods region 7 inviterer til en aften med en erfaren skattekonsulent, der vil belyse forskellige forhold omkring stutteridrift ift. Skat

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag den 19. januar gæster skattekonsulent Mimi Shin Jensen Dansk Varmblods region 7 hos Agri Nord i Aalborg, hvor hun vil belyse forskellige forhold omkring stutteridrift som bl.a. fordele/ulemper ved erhvervsmæssig drift ift. hobby. Hvordan ved man, om man driver det ene eller det andet, og hvornår får det betydning. Er det valgfrit, og hvad gør man? Vi gennemgår betingelserne for, at et stutteri kan anerkendes som erhvervsmæssigt i skattemæssig henseende.

Kommer man ud for at skulle føre klagesag, hvad skal man så være opmærksom på? Hvordan er processen og tidshorisonten? Skal der søges syn og skøn, og hvad med omkostningsgodtgørelse? Vi kigger på aktuelle og tidligere sager.

Mimi præsenterer en række verserende og tidligere sager vedr. stutteridrift, hvor vi ser på, hvorfor de er blevet udsøgt af Skattestyrelsen, og hvad Skattestyrelsen lægger vægt på.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Skattestyrelsen har indgået aftale med Mobilepay, og har fokus på indbetalinger. Dette kan ofte være en udfordring for hobbystutterier/-hesteejere, da der til tider sælges dyrt udstyr og/eller private heste på afbetaling, hvor Mobilepay anvendes. Derfor skal vi se på, om salg af private genstande altid er skattefrie, hvornår er noget at anse for privat, og hvornår er ”private” indtægter skattepligtige.

De nye ejendomsvurderinger får betydning for både erhvervsdrivende og private. Formodningsreglen om, at ejendomme over 5,5 ha. er landbrug, afskaffes, og regeringen har ikke lagt skjult på, at de bl.a. har fokus på hesteejendomme, som de i flere tilfælde anser for boliger og ikke for landbrug. Hvad har det så af betydning, hvis ejendom bliver omvurderet fra landbrug til bolig?

Det og meget andet skal vi snakke om torsdag den 19. januar kl. 19.00-22.00, når Mimi Shin Jensen gæster region 7 på Agri Nord, Hobrovej 437, 9200 Aalborg.

Fakta
Lyder det interessant?

Så kan du tilmelde dig arrangementet via Mobilepay på 20821682 (Sanne Mathiasen). Det koster kun 50 kr. for DV-medlemmer at deltage og 75 kr. for ikke-medlemmer, og det omfatter kaffe/te og kage.

Fold up
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen