Få overblikket over de nye coronarestriktioner

20-12-2021 12:34

Marie Helene Rigård Rohleder

På baggrund af fredagens pressemøde fra regeringen har Dansk Ride Forbund nu meldt ud, hvilken betydning det får for ridesporten 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stuck
Nyheden fortsætter efter annoncen

På baggrund af fredagens pressemøde har Kulturministeriet offentliggjort en række anbefalinger og restriktioner for kultur- og idrætslivet pr. 19. december. I denne pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbubd, kan du læse, hvad der får betydning for ridesporten.

Restriktioner:

Krav om mundbind eller visir indendørs
Der er indført krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når man opholder sig på en indendørs idrætsfacilitet (ridehaller, stalde, rytterstuer osv.). Dette gælder frem til den 17. januar. De endelige retningslinjer er ikke udarbejdet, men DIF og DGI antager, at udøvere, instruktører mv. bliver undtaget, som det tidligere har været tilfældet. Dette følger DRF naturligvis op på, så snart vi ved mere.

Ingen betalende tilskuere ved idrætsarrangementer
Frem til den 17. januar 2022 lukkes der ned for tilskuere ved en lang række arrangementer og begivenheder i kultur- og idrætslivet, herunder idrætsarrangementer med betalende tilskuere. Der er ikke angivet flere detaljer på nuværende tidspunkt, men det er DRF’s vurdering, at netop denne restriktion ikke er relevant for eventuelle stævner og arrangementer i ridesporten i den pågældende periode.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Skru ned for indendørs idrætsaktiviteter
Udover de ovennævnte restriktioner opfordrer myndighederne til, at man ikke deltager i indendørs foreningsaktiviteter, herunder idrætsaktiviteter mv., i juleferien. Opfordringen gælder indtil 5. januar 2022, hvor grundskolerne genåbner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt ved vi ikke 100%, hvilke aktiviteter, der hører ind under her (undervisning, stævner, etc.), men vi håber på en afklaring via DIF i dag eller tirsdag. Da der er tale om en anbefaling og ikke en restriktion, er det altså op til den enkelte at afgøre, om man ønsker at deltage i aktiviteter.

Som klub kan man også vælge at aflyse sine indendørsaktiviteter frem til 5. januar, og i den forbindelse bliver der oprettet en hjælpepulje på 20 mio., som kan søges af de foreninger, der oplever tab i forbindelse med aflysning af aktiviteter. Eksempelvis i forbindelse med en aflysning af et julestævne. Dette melder vi nærmere ud omkring, når vi ved mere.

Vi har fuld forståelse for, at det er frustrerende og forvirrende igen at skulle forholde sig til restriktioner og anbefalinger, og som altid er I mere end velkomne til at kontakte os via mail eller telefon, hvis I har brug for sparring eller rådgivning. 

//Dansk Ride Forbund

Læs mere på Kulturministeriets side HER. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen