Et skridt tættere på forbud mod dyresex

25-02-2015 16:14

Langt om længe er Danmark nu godt på vej mod at forbyde mennesker at have sex med dyr

I går førstebehandlede Folketinget fødevare- og landbrugsminister Dan Jørgensens lovforslag om en ændring af dyreværnsloven, således at dyresex bliver strafbart.

"Et dyr kan i sagens natur ikke sige nej. Et dyr har i sagens natur også ret svært ved at bevise, at dyret har taget skade efter en eventuel seksuel akt," sagde Dan Jørgensen under behandlingen og tilføjede: ”Derfor er der behov for en ny lovgivning, som sikrer, at hensynet til dyret kommer først.”

Skal kunne straffes med fængsel
I ministerens lovændringsforslag lægges der op til, at dyresex i første omgang kan straffes med op til et års fængsel. Ved gentagne tilfælde skal staffen ifølge forslaget kunne give op til to år bag tremmer. De Radikale, SF, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti støtter op om et forbud mod dyresex, hvorimod Enhedslisten og Liberal Alliance er imod forbuddet.

Forbud mod salg af hunde på markeder
Fødevareministerens lovforslag indeholder desuden et forbud mod sag af hunde på markeder. Hensigten med dette forbud er at nedsætte frekvensen af uovervejede impulskøb af hunde. Sådanne impulskøb ender desværre ofte med, at de handlede hunde får et dårligt liv hos en ejer, der ikke har sat sig ind i, hvad det vil sige at have hund og ikke formår at tage sig ordentligt at hunden og tilbyde den et fornuftigt liv.

Kilde: Jyllands-posten.dk

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner