Et muligt comeback til Anky?

03-11-2016 10:11

Sidste gang vi så Anky van Grunsven i international konkurrence var for fire år siden ved OL i London, men nu er der måske mulighed for et comeback på længere sigt, efter at hun og Sjef Janssen har købt halvdelen af KWPN hingsten Guardian S

Copyright Ridehesten.com
Anky van Grunsven og Sellinero ved OL i London i 2012
Nyheden fortsætter efter annoncen

I følge Eurodressage har den hollandske trænerduo, Sjef Janssen og Anky van Grunsven købt halvdelen af den 5-årige KWPN hingst Guardian S, således at den nu ejes i samarbejde med avleren Peter van de Sande. 

Hingsten som er efter Bodyguard og med Trento B som morfar, blev i 2014 godkendt til avl og sluttede som nummer to i KWPN's hingsteklasse med 84,5 points. 

Under Kim Koolen var parret med i kampen om en plads på det hollandske hold ved UVM i Ermelo, men blev sorteret fra ved sidste udvælgelse. Herefter overtog Kirsten Brouwer tøjlerne på den brune hingst. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kirsten Brouwer som træner hos Janssen og van Grunsven, vil på trods af salget af den populære hingst, foreløbigt fortsætte med at ride og starte Guardian S, hvor de vil være til start under vinterens  KWPN hingstekonkurrence. 

Til det hollandske hestemagsin De Paardenkrant har Sjef Janssen fortalt at de har store forhåbninger til hingstens muligheder for at nå topniveau i fremtiden. Han vil samtidig heller ikke udelukke at Anky selv skal i sadlen på Guardian S.

Se herunder en video af Guardian S ved en udtagelse til Ermelo.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen