Er OL i Rio de Janeiro i alvorlig fare?

10-10-2015 09:05

Den brasilianske lovgivning omkring ind- og udførsel af heste er meget streng, og kommer der ikke en løsning på problemet inden udgangen af oktober måned, vil det formentligt betyde, at OL 2016 må flyttes til et andet land, skriver pressen. FEI forholder sig dog optimistiske

Forberedelserne til OL 2016 i Brasilien har allerede været plaget af forsinkelser i udviklingen af infrastrukturen, og det drejer sig om sportspladserne såvel som hoteller i det militærområde, hvor legene skal finde sted en times kørsel fra Rio de Janeiro.

Der blev dog givet grønt lys ved sommerens test-afviklinger på Deodoro ridestadion, men sidenhen er der sket en kedelig udvikling i landets økonomi og politiske situation, skriver Dressage-News.

Copyright Ridehesten.com
Det olympiske ridesportsstadion i Rio de Janeiro.

Den brasilianske lovgivning omkring ind- og udførsel af heste er meget streng, og giver landets landbrugsministerium ikke efter omkring udstedelsen af den nødvendige dokumentation for midlertidig indførsel af heste, så hænger OL i Brasilien i en tynd tråd. Tilmed er den dødbringende infektionssygdom snive (glanders) stadig udbredt i Brasilien, 

Udover de 12 pladser allokeret til Brasilien kommer alle de 200 spring- (75), military- (65) og dressurheste (60) udefra - primært fra Europa eller Nordamerika. Selv de fleste sydamerikanske ryttere, der har kvalificeret sig til OL 2016, har base i Europa eller Nordamerika.

Det internationale rideforbund FEI reagerede igår på denne sag og forholder sig optimistiske til, at OL 2016 vil blive afholdt i Rio de Janeiro. På på deres hjemmeside skriver FEI, at de er overbeviste om, at hestene får lov til at rejse ind og ud af Brasilien, og at de ser frem til det fortsatte samarbejde omkring OL på Deodoro stadion i Rio de Janeiro næste år.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing