Endnu en dansk World Cup-placering

01-03-2014 09:23

Fredag blev det til hele to danske World Cup-tredjepladser. Nanna Skodborg Merrald på Millibar i Göteborg og Mikala M. Gundersen på My Lady i Wellington, Florida

Copyright Ridehesten.com
Mikala M. Gundersen og My Lady - her ved DM på Broholm 2013.

Ud over World Cup kvalifikationen i Göteborg, er der i dag også blevet redet en World Cup kvalifikation (Grand Prix) i Wellington, Florida.

Den blev ikke overraskende vundet af svenske Tinne Vilhelmsson-Silfven på den 12-årige hannoveranervallak Don Aurelio e. Don Davidoff med hele 77,400%. Det er en fortsættelse af den meget succesfulde sæson, som Tinne indtil videre har haft under Floridas varme himmelstrøg.

- Det passer ham fint at have en mere weekend inden vi tager hjem, fortalte Tinne om Don Aurelio og forberedelserne hen mod World Cup-finalen i Lyon, Frankrig midt i april til Dressage News, og fortsætter: - Jeg var glad for turen i dag. Jeg kunne gøre nogle små ting anderledes og han blev hos mig. Du har to heste at vise frem – når det er varmt og udendørs som her og indendørs og koldt, som det kan være til finalen. Jeg skal finde ud af, hvordan jeg varmer ham optimalt op.

På andenpladsen kom amerikanske Adrienne Lyle på Wizard med 71,980%.

Dansk Mikala Gundersen og DV-hoppen My Lady e. Michellino/Ritterstern (opdr. Yvonne Lindholm) red sig ind på tredjepladsen med 71,600%. Det var Mikalas syvende tredjeplads i træk, og da tredjepladser indløser en gul roset, har My Lady nu fået tilnavnet ’the yellow lady’.

- Jeg havde en rigtig god tur på My Lady idag i Grand Prix'en. Hun er virkelig stabilt gående med små forbedringer hele tiden. Vi har stadig flere point at hente, men vi arbejder os langsomt opad. My Lady bliver i øjeblikket kaldt "The Yellow Lady", fordi vi har idag fået vores 7. tredjeplads i streg. Tredje er gul i USA. Idag havde vi nogle gode højdepunkter i Changementserierne, fri trav og piaff/passage. My Lady var ret nervøs på opvarmningen, men så snart hun gik op ad midterlinien, var hun virkelig fokuseret og parat til at yde sit bedste. Jeg glæder mig til küren lørdag aften, fortalte Mikala til Ridehesten.com.

Fredagens kvalifikation bød på mere dansk islæt i form af DV-hesten Paragon e. Blue Hors Don Schufro/Loran (opdr. Oak Hill Ranch), redet af amerikanske Heather Blitz, som red sig ind på en ottendeplads med 68,300%.

Lørdag aften, amerikansk tid, rides anden del af kvalifikationen – Grand Prix Kür.

Kilde: Dressage News

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen