En særlige hoppe blev første vinder på Vilhelmsborg

30-08-2024 06:26

Video: Dansk Varmblod Rideklubs B-stævne er i fuld gang. Første klasse gav sejr til en særlig hoppe, Midt -West Franceska, som vi skal se deltage i Eliteskuet

 

Copyright Ridehesten.com
Første sejr til Dansk Varmblod Rideklubs B-stævne gik til en helt særlig hoppe, nemlig Midt-West Franceska, der også skal deltage i Eliteskuet. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Dansk Varmblods store event med KRAFFT Eliteskue, Elitefølauktion og B-stævne i dressur er nu i gang. Det er dressurhestene, der i går har åbnet eventet på Vilhelmsborgs gårdsplads med en MA1 med 15 deltagere og ærespræmier fra AB Rideudstyr.

Majken Faaborg Glerup debuterede ved B-stævnet med sejr i klassen på DV-hoppen Midt-West Franceska e. Franklin/Blue Hors Don Schufro opdrættet af Stutteri Midt-West. Parret var på Dansk Varmblods forbundshold ved UVM i Ermelo sidste år. Sejren i går på Vilhelmsborg gjorde hoppen til A-hest i dressur. I Midt-West Franceskas hoppestamme er der flere sportsheste, medaljehopper samt den kårede hingst, Elite- og Grand Prix-hingsten Midt-West Ibi-Light.

Ikke alene deltager Majken og Franceska i landsstævnet, de bliver også en del af Dansk Varmblods Eliteskue, når Majken på søndag skal ride Franceska for forbundets dommere. Hoppen er nemlig tilmeldt Eliteskuets hold II. Denne klasse er åben for ældre, kårede hopper, der har resultater i sport. Det er et grundlæggende krav, at hoppen skal være kåret i Dansk Hovedstambog, inklusiv *RDH (* angiver, at hoppen er kåret ved en 1-dommerkåring).

For at kunne opnå medalje i dette hold kræver det, at et af følgende krav er opfyldt:

  1.  Hoppen skal ved ridekonkurrencer under DRF have kvalificeret sig som A-hest.
  2. Hoppen er placeret som 4 - 5 eller 6 års ved DRF´s championatsfinale, og/eller ved Dansk Varmblods Unghestechampionat og/eller deltaget ved UVM.?

Midt-West Franceska opfylder alle krav, og nu er det op til dommerne at vurdere, om hun kan få en opdrættermedalje. Den medalje tilfalder, som navnet siger, hoppens opdrættere Lisbeth Mølgaard og Poul Erik Nielsen i Spjald.

Der er tilmeldt endnu en dejlig sportshoppe i holdet, Lady Million e. Blue Hors St. Schufro/Michellino opdrættet af Anna-Cecilie Hvid Dolby fra Nimtofte som selv har redet hoppen til A-hest.

Søndag formiddag rides medaljeaspiranterne for dommerne, og herefter kan man, helt gratis overvære en clinic med Hasse Hoffmann. Til middag bliver spændingen udløst, og dommerne uddeler bronze- og sølvmedaljer, og så er der tradition for at udtage et mindre antal hopper til finalen, hvor de kan tildeles medaljer af den fornemmeste karat.

Se startlister for B-stævnet, katalog og tidsplan.

/ Dansk Varmblod.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner