En PEEK-rytters historie

26-11-2018 10:07

I dag blev dette års vindere af PEEK-sponsoratet fundet. Selvom det ikke blev Rie Elisabeth Obling, der blev vinderen, fortæller hun her om den spændende konkurrence

Copyright Ridehesten.com
Der hygges i det store ridehus mellem Rie og hendes datter, dagen inden finalen i PEEK-konkurrencen. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Rie Elisabeth Obling var en af de 10 udvalgte til finalen på Blue Hors her i weekenden. Med sig havde hun sin kun 6-årige hoppe Kirsebærgårdens Fabienne e. Fürstenball/Weltmeyer. Deres rejse har været lidt speciel. Til en start var det slet ikke den hest, Rie skulle have. En overgang var hun ligefrem til salg. Men det er hun ikke længere.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Rie Obling fortæller: ”Fabienne er en hest, som jeg slet ikke skulle have. Det var et rent tilfælde at hun blev min. Vi var lige flyttet på gård, og i den forbindelse var vi i gang med at etablere et stutteri, hvilket jo kræver et godt fundament af hopper. Da vi kiggede på Fabienne som 2 års, lignede hun en forvokset tottet pony. Samtidig var hun også skræmet, og kunne fx ikke få grime på hende. Den ene dag stak hun også ud af sin paddock i forlængelse af boksen, og løb rundt ude på vejen. Men hun var efter den rigtige hingst.”

Rie fortæller videre, at det oprindeligt var meningen, at Fabienne skulle have været oppe hos Karin Nissen for at blive tilredet. Her var det aftalen, at hun skulle gøre Fabienne klar til tilridning, men det endte med at Fabienne aldrig kom op til Karin – for hun var så nem at arbejde med, at Rie kunne gøre arbejdet selv. Da det efterhånden var muligt at ride godt rundt på hende i alle tre gangarter, begyndte overvejelserne om at salg at tage over. Hun blev bl.a. tilbudt til en veninde, da Fabienne bare ikke var lige den hest, Rie ønskede sig.

”Men i takt med at jeg red hende mere og mere, så blev hun også mere og mere fed at ride på. Jeg kunne dengang ikke se, hvad der lå gemt i hende – for mig var hun en helt normal hest. Det er den samme hest hver dag, hun er sød og rar. Man ved altid hvad man har, og man får lige præcis det, man beder om. Hun har et hjerte, der er langt større end man kan bede om.”

Inden deltagelsen i PEEK finalen, havde Rie kun kørt nogle ganske få og korte ture med Fabienne til de lokale rideklubber. Det gjorde at Rie naturligvis var bekymret for, om det nu også var en god ide at tage Fabienne med hele vejen fra Helsinge til Blue Hors i Randbøl. Men Fabienne har klaret det hele til bravour.


Omkring PEEK-konkurrencen fortsætter Rie: ”Jeg har haft en fed oplevelse. Det her med at have et projekt kørende i så lang tid, og samtidig turde åbne op for det og dele det. Både styrkerne, men også svaghederne. Det har været med til at give mig det næste skub. Jeg føler, at det har været rigtigt sundt for mig at være med, og det har givet mig blod på tanden til det videre arbejde”.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen