Sneak Peek: Se hvor gigant-VM skal afholdes (video)

01-02-2022 16:02

Annika Knudsen Lorentsen

Jyske Bank Boxen, MCH Arena og en til lejligheden opført arena i samme område bliver lokalitet til det gigantiske VM i ridesport, der om mindre end et år skal afvikles i Herning

Copyright Ridehesten.com
MCH Arena ved EM i Herning 2013. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et kæmpe område ved Herning danner ramme for VM i ridesport til august i år, hvor 200.000 tilskuere forventes at besøge verdensmesterskaberne. Det er en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde målt på deltagere, tilskuere og tv-eksponering. Omkring 800 heste fra godt 70 nationer skal dyste i det, der officielt hedder ECCO FEI World Championships 2022 Herning Denmark. Det afvikles fra den 6. til 14. august 2022, hvor verdens absolut bedste heste og ryttere skal dyste i de fire discipliner; dressur, springning, paradressur og voltigering.

En kæmpe oplevelse
– Vi er helt sikre på, at byen og de mange tilskuere fra Danmark og hele verden kommer til at få sig en kæmpe oplevelse, fortæller Jens Trabjerg, der sammen med Casper Cassøe er de to arrangører bag afviklingen af verdensmesterskaberne.

– For at vise omfanget, har vi udarbejdet en lille film, der viser, hvor stort VM bliver. Et lille sneak peek, kan man sige. Selve konkurrencerne skal afvikles i MCH Arena og Jyske Bank Boxen samt en særligt opbygget arena. Samtidig bliver hele forpladsen omdannet til et stort oplevelsesområde, EquiPark. Og fra to scener, ECCO Square og Zibrasport Equest Scenen vil publikum på pladsen og hjemme i stuerne kunne opleve forskellige indslag, interviews, foredrag og konkurrencer sammen med en række sideevents. Og så skal der jo også være plads til hestene og alle de tilknyttede grooms, fortæller han.

Drømmer om medaljer
De danske ryttere har selvfølgelig et stort ønske om at gøre det godt på hjemmebane. Der er ingen tvivl om, at især dressurrytterne tørster efter at få den holdmedalje, som lige netop glippede ved OL i Tokyo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det erkender dressurverdens nr. 2, danske Cathrine Dufour, der også er ambassadør for Herning2022.

– At have VM på hjemmebane er helt unikt, og vi danske atleter vil gøre alt for at stille op til sådan en enestående begivenhed. Mine forventninger er skyhøje, og jeg har også forventninger til alt omkring mesterskaberne. Jeg ved, at der gøres en kæmpe indsats for at sikre en ekstraordinær oplevelse i Herning.

Interessen for at købe billetter til konkurrencerne er stor, så vil man være sikker på at opleve verdensmesterskaberne live, skal man ikke tøve for længe med at bestille billet.

Det forventes, at ca. 40 pct. af tilskuerne vil komme fra udlandet.

Se videoen af de overdådige omgivelser som VM skal afholdes på nedenfor.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen