En kåret og to godkendte hingste

09-04-2024 16:46

Britt Carlsen

Avl

Der blev fremstillet i alt 4 hingste til Dansk Varmblods Efterkåring på Vilhelmsborg – en springbetonet og tre dressurbetonede hingste

Copyright Ridehesten.com
Præmiehingsten fra sidste års kåring i Dansk Varmblod, Stay Cool er nu færdigkåret. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev et meget lille hold hingste til Efterkåring i Dansk Varmblod i dag tirsdag den 9. april på Vilhelmsborg. Avlsledelsen for springning ved Johnny Hansen, Bo K. Møller og Allan Blomgreen havde en let dag, da de blot skulle se den 3-årige springbetonede hingst Halligo Z under rytter. Hingsten, der er fremstillet af Bøgegården ved Stina og Jørgen Schmidt, blev godkendt til afprøvning ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i marts. For at kunne opnå bedækningstilladelse i denne sæson er kravet dog, at hingsten skal vises under rytter i alle tre gangarter, hvor dommerne fokuserer på hingstens ridelighed, samarbejdsvilje og temperament. Halligo Z e. Halifax van Het Kluizebos/Comilfo Plus Z opnåede en godkendt rideprøve, og har dermed avlsgodkendelse. Hingsten skal, ifølge de nye regler for afprøvning af springhingste, ikke gå en materialprøve i efteråret, som det er tilfældet for de dressurbetonede hingstes vedkommende. Halligo Z ser dommerne igen, når han bliver fremstillet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning næste år i marts, hvor han skal springes under rytter på en kendt bane to gange under kåringsforløbet.

En kåret og godkendt hingst

For Avlsledelsen i dressur med Vicky Nortvig, Karsten Petersen, Rune Willum og Jens Søgård blev der fremstillet tre hingste. Den ene Iron King e. Iron/Blue Hors Zack fra Nedergaard Dressage blev fremstillet til forbesigtigelsen, men hingsten opnåede ikke videre adgang.

Nyheden fortsætter efter annoncen

To 4-årige hingste blev fremstillet under rytter: Stay Cool e. Secret/Don Darius opdrættet i Tyskland og ejet af Helgstrand Dressage og Søren Grønborg var præmiehingst ved kåringen i Dansk Varmblod sidste år. Han bestod i efteråret sin 35-dages test i Tørring, han viste sig i dag helt uimponeret af omgivelserne og meget samarbejdsvillig under Mette Sejbjerg.

Escamour e. Escamillo/Ampère opdrættet i Tyskland og ejet af Helgstrand Dressage er kåret i udlandet, og efter fremvisning i dag under rytter opnåede hingsten 1 års avlsgodkendelse og er godkendt til afprøvning.

Se kataloget HER

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing