En drøm er gået i opfyldelse

19-07-2016 13:15
OL

Agnete Kirk Thinggard debuterer på det danske dressurlandshold ved OL i Rio og hun glæder sig til at repræsentere Danmark i Rio sammen med sine gode landsholdskolleger

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger OL-rytter Agnete Kirk Thinggaard. I dag blev det danske dressurlandshold offentliggjort, og Agnete var som ventet en del af den danske kvartet, som sætter kurs mod Rio den 2. august. 
- Det er simpelthen så dejligt og så fedt at skulle afsted, at det vi har kæmpet og arbejdet for i så lang tid er lykkes, siger Agnete. Hun har fra barnsben haft drømmen om OL, og altid villet det, også i den periode, mellem hendes optræden på landsholdet som ungrytter, til hun igen gik igang med dressursporten i 2013, hvor hun købte Jojo AZ.

- Jeg har aldrig sluppet drømmen om OL, den har været intakt siden barnsben. Det virkede bare så langt væk, mens jeg holdt pause fra ridesporten, fortæller Agnete. Drømmen blev mere nærværende, da hun for fire år siden sad på tilskuerpladserne ved OL i London, og det trak voldsomt i hende. - Så det var bare om at komme igang, ler Agnete.

Og igang det kom hun. Med købet af Jojo AZ blev drømmen mere nærværende, og som Agnete oplevede det: - Da jeg fik Jojo kunne jeg se, hvis vi kunne give den en skalle og holde målsætningen, så kunne en landholdsplads komme indenfor rækkevidde.

Hvad nu?
Det danske dressurhold var de sidste OL atleter, som blev udtaget, og afrejsen til Rio er tæt på. Så hvad skal der ske nu?
- Vi er lige kommet hjem fra stævnet i Aachen, så nu skal Jojo lige have nogle dage fri og noget let arbejde i denne uge. Det har været en lang sæson, og inden da har han også gået World Cup sæsonen. Nu holder han lidt fri, og jeg lader op til Rio sammen med familien i denne uge, og så træner vi igen fuld gas fra næste uge, fortæller Agnete. Det er hendes hestepasser Gitte, som skal flyve med de danske heste til Rio, og det er Agnete glad for, hun skal nok passe godt på de danske heste hele vejen.

- Det bliver en lang tur for hestene, men Jojo klarede rejsen til World Cup finalen i Las Vegas godt, fortæller Agnete, så hun er fortrøstningsfuld. De næste par uger er der masser af praktiske ting, som skal falde på plads, og der skal styr på de sidste forberedelser. Selv flyver Agnete til Rio dagen inden hestene rejser den 2. august, så hun er klar og indstalleret i OL-byen, og kan tage imod Jojo, når han lander. 

- Det bliver rigtig fedt. At være en del af det danske OL hold er bare så ekstraordinært, og for en atlet noget af det største man kan opleve - at repræsentere Danmark ved OL. Jeg er så glad for, jeg har kunnet holde niveauet hele sæsonen. 
Og hvad så med resultaterne i Rio? - Vi er et godt team, vi bakker hinanden op, så alt kan ske, siger Agnete Kirk Thinggaard. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen