Elitehoppen Evita er gået bort

12-10-2016 10:50
Avl

Den danskavlerede trakehnerhoppe Evita, der er højt kåret, dyrt solgt på auktion og en anerkendt elitehoppe, er gået bort i en alder af 18 år

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I en alder af 18 år er den danskfødte trakehnerhoppe Evita e. Schwadroneur/ Cannon Row xx (opdr. Bjarne Nørgård) blevet aflivet. Evita havde fejret store triumfer, inden hun ved eliteauktionen i Neumünster blev solgt til en hollandsk avler og er sidenhen blevet den mest succesfulde trakehnerhoppe i hollandsk dressurhesteavl. Hendes sidste ejer, belgiske Daniel de Charleroy, valgte at lave hoppen aflive pga. en uhelbredelie seneskade.

Siden har Evita haft stor succes i trakehneravlen  i Holland og internationalt og anses stadig for en af nyere tids bedste trakehnerhopper.

Copyright Ridehesten.com
Evita. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun er mor til to kårede hingste, Duke og Easy Game, hvoraf Joop van Uyterts store Gribaldi-søn Easy Game har været fremtrædende i sport og avl - ikke mindst som far til den nu meget populære trakehnerhingste Millenium.

Døtrene Evviva e. Kaiser Wilhelm og Elvira e. Partout har begge været fløjhopper i Rheinland såvel som i Neumünster. Elba e. Gribaldi har været fløjhoppe i Rheinland, mens Elize e. Hofrat var reservefløjhoppe i Rheinland. Evitas højtkårede  døtre tæller endvidere Evora e. Insterburg og Elfi e. Hofrat samt 2-års hoppen Emily e. Hofrat og de to seneste embryo transfer-afkom Elke og Ettna e. Windsor.

Copyright Ridehesten.com
Easy Game og Johan Tijssen. Foto: Privat

Se Evitas afkom HER og HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen