Eliteauktionsføl med succes i USA

15-02-2016 18:18

Tailormade Temptation-datteren Naturgaarden's Monique fandt igennem Dansk Varmblods Elitefølauktion vej til en international Grand Prix-rytter i USA og er nu godt på vej i sporten

Copyright Ridehesten.com
Jane Cleveland og Naturgaarden's Monique.

Det var Per Skjærbæk, der på Dansk Varmblods Elitefølauktion i 2009 erhvervede sig det smukke og yderst velgående hoppeføl Naturgaarden's Monique e. Tailormade Temptation/ Matador (opdr. Tove Nielsen og Poul Erik Klausen), og få uger senere solgte føllet til den amerikanske dressurrytter Jane Cleveland. Allerede ved fravænning samme efterår flyttede Monique til USA og voksede op i Tennessee.

Jane Cleveland, der træner ved Nicholas Fyffe, har sine heste opstaldet hos dansk-amerikanske Janne Rumbough i Wellington. Hun er meget begejstret for sin unge DV-hoppe, der fylder 7 år til april. Hoppens mormor Naturgaarden's Heaven er i øvrigt A-hest i dressur og har vundet Prix St. Georges.

- Dressur er bare let for Monique. Jeg uddanner hende langsomt og lægger ikke pres på hende, men hun er godt med i sin uddannelse, for hun forstår det hele første gang, roser Jane Cleveland sin danske superhoppe.

I forrige uge debuterede Naturgaarden's Monique i Intermediaire I, og for Jane, der har uddannet flere Grand Prix-heste, er der ingen tvivl om, at Monique kommer til at gå hele vejen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen