Elevhest er filmstjerne

29-10-2020 09:15

Hannah Duelund Liltoft

Ponyen Romanys Cashel er aktiv i elevskolen på Højris Rideklub, men han er også filmstjerne i den nye danske Lille Per-film, og det er lidt en tilfældighed, at det netop var filmstjerneponyen der endte som elevpony i Højris Rideklubs ridefysioterapi 

Copyright Ridehesten.com
Karin Lindved blev årets ildsjæl i Dansk Ride Forbund i 2015. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er lidt af en tilfældighed at Romanys Cashel, i daglig omtale kaldt Lille Per, endte med at blive elevhest på Højris Rideklub. Det er som ofte en stor opgave at finde egnede elevponyer og heste, men når rideskolen, som Højris gør, udbyder ridefysioterapi, så bliver der altid holdt øje med aktuelle emner til rideskolen.

Karin Lindved der til daglig er underviser, kom ved en tilfældighed til at tale med hendes søster, Inge Madsen, der driver et ridecenter i Silkeborg. Her havde en hestehandler afleveret en hest og i samme omgang havde han spurgt om de manglede en hest til ridefysioterapi. Det tilbyder de ikke på rideskolen i Silkeborg, men Inge vidste, at de manglede sådan en hest på Højris. Karin Lindved fik derfor kontakt til hestehandleren, hvor dialogen om hesten ” Lille Per” startede.

Ud fra de oplysninger jeg fik på hesten, kunne det godt være et emne til os. Naturligvis ville jeg gerne ud for at se den, men det kunne jeg ikke, idet ”Lille Per” var i gang med filmoptagelser, udtaler Karin Lindved.

Copyright Ridehesten.com
Karin Lindved og Lille Per, foran biografen i Ikast, inden der skulle gives autografer. Foto: Privat

Dog blev det aftalt, at når Lille Per var færdig med at være skuespiller, så kunne han komme på prøve i 14 dage, hos Højris Rideklub. Så udelukkende ud fra beskrivelse og anbefaling fra en hestehandler, som Karin ikke kendte, fik Højris Rideklub en hest på prøve, som de hverken havde set eller prøveredet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg må indrømme, at jeg rystede lidt på hånden – Jeg havde jo gjort alt det, man ikke bør gøre i en hestehandel, udtaler Karin Lindved.

Det viste sig heldigvis, at Lille Per fuldstændig levede op til det, Karin havde fået oplyst. Normalt plejer det at tage lidt tid at få en hest gjort klar til ridefysioterapi, da der er rigtig mange ting, de skal være helt fortrolige med. Lille Per kom dog lynhurtigt ind og opfyldte det, vi var blevet lovet og mere til.

Det, at Lille Per er en meget habil kørehest, gør også, at han er let at ”stemmestyre”, hvilket kan være en fordel, hvis han går med en rytter i ridefysioterapien, som ikke er så fysik stærk, men gerne vil ride uden ledsager. Helt uden brug af de vanlige hjælpere kan han rides frem og stoppes op udelukkende på mundtlige kommandoer, men er også meget lydhør overfor de almindelige ryttersignaler.

Filmen som hesten Lille Per er skuespiller i er det nye Lille Per-film: "Far til fire og vikingerne". Udover deltagelse i den nyeste familiefilm Far til fire er han også på setlisten i filmen ”Eriks krig”.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner