Højris Rideklub vandt DM for klubdhold

07-07-2024 19:40

Holdet fra Højris Rideklub blev i dag de vinderne af Agria DRF-mesterskabet for klubhold, som har fundet sted i denne weekend i Frederikshavn Rideklub. Der var dog tæt løb om mesterskabstitlen, og det var kun få decimaler, der adskilte holdene

Det blev Højris Rideklub, der i dag løb med sejren til Agria DRF-mesterskab for klubdhold. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frederikshavn Rideklub er denne weekend vært for Agria DRF-mesterskaberne for klubhold for pony. Det har er klubben dog ganske erfarne i, da de igennem de seneste 15 år har været vært for mesterskabet.

Hvert år er stævnet udsmykket efter et tema, og i var dette tema "Det vilde vesten".

Sideløbende med stævnet blev der også afviklet et mesterskab på C-niveau for hold, der under navnet Lyager Dressage & Horseworld Danmarks Dressurcup.

Allerede i onsdags ankom de første ryttere til Frederikshavn Rideklub, så de kunne deltage i opvarmningsklasserne torsdag.

I Agria DRF-mesterskabet var der i alt 21 hold til start, og allerede i fredags red holdenes to første ryttere på banen i hhv. PRT og LA4, mens de to resterende ryttere fra holdet først skulle på banen om lørdagen, hvor de skulle ride en PRI og en PRM.

I dag var derfor finaledagen for mesterskabet, hvor alle fire ryttere skulle på banen, tilsvarende i en LA4-, PRI-, PRT- og PRM-klasse. Rytterne red i meget skiftende vejr, men til trods for de vejrmæssige udfordringer blev det til mange flotte præstationer fra ponyrytterne.

Efter dagens sidste klasse, PRM-klassen, var blevet afviklet, stod det klar, at det var Højris Rideklub, som blev vinderne af danmarksmesterskabet for klubhold.

Holdet bestod af Emily Lee Vestergaard med Moviestar Lady Pilekær e. Movie Star/ Dance Star AT, Malina Bøgh Skovsager med Lyngdal's Mira Puella e. Daugaardens Boombay/ CJ Chargon Bredager, Anna Dora Munch med Giotto e. Hesselteichs Golden Dream/ Valiant Starlight og Filippa Jæger Jensen med Mein Astaire e. FS Mr. Right/ Pilgrim's Red.

Holdet fra Højris Rideklub opnåede flot score på 424,592 point, som lige akkurat placerede dem foran de øvrige hold. Tæt i hælene på holdet fra Højris Rideklub kom nemlig holdet fra Skive Rideklub, som opnåede 424,526 point.

Her bestod holdet af Marie Guldberg Lauridsen og Dream Step, Isabella Struntze Torp og Lykkehøjs Dream of Dornik e. Melli's Dornik/ Cupkeshof Winobert (opdr. Lykkehøj v/ Helle og Jens Mouritsen), Ida Bøllingtoft Asmussen og Lykkebo Double Up e. Jestis Duke/ Pour Amour (opdr. Conni Sønderstrup Lynge) og Silke Leonora Bleeker med Bjerring's Trouble e. Diamond Touch/ De Goede Ree Now or Never (opdr. Anett Bjerring Christensen).

Placeret som nr. 2 blev holdet fra Skive Rideklub. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

De resterende tre hold var dog heller ikke mange point fra at opnå en placering i top-3, og det var derfor marginaler, der i dag afgjorde hvem, der indtog anden- og tredjepladsen.

På tredjepladsen fulgte holdet fra Vejle Rideklub, som bestod af Emma Klestrup Brødsgaard med Le Baron e. Le Matsjo/ Nabour, Laura Amalie Odgaard med Bruno Mars-G e. Lukas 163/ FS Don't Worry Junior, Frida Roed Skov med Cake Royal e. Casino Royale K/ Golden Dancer (opdr. Sabine Goldberg) og Agnes Ørnskov Beier med Steendieks Diamond de Dali e. FS Dali/ FS Chambertin.

De opnåede til sammen en score på 422,132 point, og var heller ikke mange point fra andenpladsen.

Vejle Rideklub sikrede sig tredjepladsen i mesterskabet. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Medarrangør af stævnet Jannie Sommer fortæller om stævnedagene:

– Lørdag var vi en smule udfordrede af vejret, da der kom rigtig meget regn. Vores staldmænd kæmpede en brav kamp og fik undgået, at teltstaldene blev oversvømmet. Senere på dagen lørdag havde vi igen et brav af en rytterfest med knap 500 til spisning. Også i år havde holdene - både DM & Cup - valgt nogle meget fantasifulde udklædninger. Vi havde både de vilde dyr fra Afrika med storvildtsjægerinden som leder, Nudisterne, Magien Mestre, Team Paw Patrol og mange flere. Til festen blev der uddelt placeringer og nomineringer fra kvalifikationsklasserne samt vinderne fra stemning til hest - hvem er bedst.

Det blev derudover også markeret, at det var 15. gang, at rideklubben afholdte DM for klubhold for ponyer. Jannie Sommer fortæller:

– Annemette Lyager og Karina fra Horseworld havde lavet en hemmelig indsamling på hele 11.000 kr. blandt stævnedeltagerne til klubben i anledning af 15. gang de holder DM, og året er samtidig klubbens 60 års jubilæum. De synes, at klubbens flittige frivillige hjælpere skulle have et tilskud til et brav af en hjælperfest. Vi takker mange gange fra klubben for den donation.