Ehning vinder af Rolex Grand Prix i Aachen!

22-07-2018 18:20

CHIO Aachen: Efter en fantastisk og meget medrivende Rolex Grand Prix, gik sejren til Marcus Ehning. Stævnets største klasse var dog ikke helt uden drama

Copyright Ridehesten.com
Marcus Ehning og Pret A Tout.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frank Rothenberger havde sørget for to svære hovedrunder for de deltagende ryttere. Det er før sket, at en omspringning ikke har været nødvendig i den store Rolex Grand Prix i Aachen, der er del af Rolex Grand Slam. Men med 11 fejlfrie runder i første hovedrunde, var det ikke usandsynligt, at der skulle en omspringning til for at fordele topplaceringerne.

Efter godt en times pause, blev det tid til de bedste 18 ryttere at mødes i den anden hovedrunde. Det var en helt ny bane, som rytterne skulle ride. Bl.a. var vandgraven hevet ud, som var et af de spring, der var skyld i flest fejl i første hovedrunde. Fejlene blev rimeligt fordelt rundt på banen, men et par af rytterne havde nogle mere bemærkelsesværdige runder.

Irske Darragh Kenny var mere end heldig på sin hoppe Babalou e. Balou du Rouet/Silvio I. Selv når man ser det i slowmotion, er det nærmest en gåde hvordan Babalou kom fejlfrit igennem dobbeltspringet. Først startede parret med at komme noget dybt ind trekombinationen. Da der var en tripelbarre som indspring, og de kom så kort ind, så var der plads til at ride fremad på de to galopspring, og dermed lykkedes det at komme ud over bagkanten på det midterste element. I den næste kombination var Babalou ikke helt med på hvor de skulle hen, og valgte at dreje sidelæns mod kombinationen. Det resulterede i, at de kom helt i bund nærmest uden galop. Men det lykkedes lige Babalou at snige sig over lodretten, og så gav rytteren ellers alt, hvad han kunne i støtte, for at Babalou havde galop til at komme ud over den store brede okser, der var udspringet. Hvordan det lykkedes Babalou at komme fejlfrit, kan kun tilskrives dens umådelige kapacitet og gåpåmod, og det var også med gisp fra alle publikumrækkerne.

Hjemmebanerytteren Maurice Tebbel havde redet en overlegen første runde på Chacco’s Son e. Chacco-Blue/Lancer. Det samme gjorde sig gældende i anden hovedrunde lige indtil den sidste linje. Til et stort suk og ærgrelse for både publikum og Maurice selv, faldt den aller sidste bom på banen. Maurice valgte at ride 6 galopspring i stedet for 5, som de fleste andre havde valgt til det sidste spring. Lige som Chacco’s Son havde strakt bagbenene for at komme ud over bagkanten, og det faktisk så ud som om at han ville komme fejlfrit over forhindringen, så da han trækker bagbenene til sig. Det sker lidt for tidligt, og han rammer let bagkanten og den faldt ned.

Ud af de oprindelige 11 fejlfrie ryttere, lykkedes det kun 5 af dem at ride fejlfrit også i anden runde. Det betød at 5 ryttere skulle mødes i en omspringning.

Første rytter i omspringningen var Darragh Kenny med Babalou. Han lagde ud i et højt tempo fra start af, men det betød også, at Babalou blev flad. Det kombineret med at Babalou også så lidt træt ud, faldt både omspringningens spring 2, 3 og 4a. Derfra valgte han at tage det lidt langsommere og resten af banen blev fejlfrit. Han sluttede med de 12 fejl i tiden 42,12 sekunder, og det skulle vise sig at række til en fjerdeplads.

Quabri de I’Isle var med Pedro Veniss omspringningens anden rytter. Han gik tydeligt efter den fejlfrie runde, eftersom han tog det relativt roligt rundt på banen. Den fejlfrie runde lykkedes, og han red med tiden 41,62 sekunder. Så var presset lagt på de resterende 3 ryttere for en hurtigere og fejlfri runde, hvis de ville lægge sig helt i toppen.

Der blev helt stille på stadion, da tredje rytter red på banen. Det var Marcus Ehning på Pret A Tout e. Hiram Chambertin/Stew Boy, og han havde besluttet sig for at ville ride stærkt fra start af. Han red stærkt ned til nr. 2, skråt på nr. 3, så han kunne skære ekstra i vendning til 4a-b. Han fortsatte snævert og hurtigt rundt til de sidste spring, og han red fejlfrit i tiden 38,34 hvilket medførte en stående jubel fra publikum. Der var heller ikke nogen tvivl om, at den her tid ville blive rigtig svær at slå.

En rytter der også ville forsøge at vinde Rolex Grand Prix var næste rytter. Det var den tidligere OL-guldvinder Steve Guerdat på sin superhest Bianca e. Balou du Rouet/Cardento. Men på det tredje spring var de ikke enige om afstanden, og Bianca trampede om og satte af helt inde under springet. Det gav en hård bagkant på okseren, på trods af at Bianca sprang mindst en halv meter over springet i forsøget på at komme fejlfrit. Bianca er en ultra forsigtig hest, og efter at have slået sig lidt sprang Bianca simpelthen for forsigtigt. Hun sprang højt over indspringet i dobbeltspringet, hvilket først resulterede i at hun ikke kom fri med bagbenene. Dernæst sprang hun igen højt over udspringet, men ikke langt nok til at komme ud over bagkanten. Det betød at Steve Guerdat tog det roligt herfra, og de sluttede også godt af over de sidste forhindringer. De fik i alt 12 fejl og kom i mål med tiden 44,05 sekunder, hvilket rakte til en femteplads

Nyheden fortsætter efter annoncen


Så var sidste rytter portugisiske Luciana Diniz med den altid dejlige Fit for Fun. De to ser altid klar ud til at have det sjovt på banerne, og i dag var ikke en undtagelse. Luciana gav den også god gas fra start af, men valgte en lidt langsommere rute end Marcus Ehning. Det sluttede også med at Luciana var lidt langsommere, da de kom i mål med tiden 40,96 sekunder, men de var fejlfri. Luciana kunne ride ud af banen under en kæmpe klapsalve og jubelbrøl fra publikum, for nu var der en tysk vinder af Rolex Grand Prix på hjemmebane i Aachen!

Resultatet af klassen kan ses her og en virtuel banegennemgang af alle tre runder kan ses her. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen