Edwina Tops lancerer ny fond

20-01-2023 09:18

Mille Albinus Hjermitslev

Olympisk springrytter Edwina Tops-Alexander har lanceret ITOT Fonden, der skal give flere adgang til fordelene ved hesteterapi

Copyright Ridehesten.com
Edwina Tops-Alexander og Itot du Chateau, der er inspirationen til hendes nyoprettede fond. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med ITOT Fonden er Edwina inspireret af sin elskede hest Itot du Chateau e. Le Tot De Semilly/ Galoubet A, der overlevede en ulykke og blev en af verdens bedste springheste. Fonden støtter projekter, der tilbyder hesteterapi til børn og voksne med psykiske og fysiske handicap. ITOT Fonden sigter mod at gøre hesteterapi tilgængelig for et større antal mennesker og øge bevidstheden om dens gavnlige virkning. 

Edwina Tops-Alexander fortæller om ITOT Fonden: – Min drøm er, at vi gennem ITOT Fonden alle kan støtte det utrolige arbejde, der kan opnås gennem hesteterapi for at hjælpe voksne og børn med deres handicap og til at leve bedre liv. De terapeutiske fordele ved blot at være omkring heste er fantastiske, og når de opleves af mennesker med fysiske eller mentale svækkelser, er resultaterne livsændrende. 

TOTI Equestrian, en smykkeserie også udviklet af Edwina, vil donere 2% af omsætningen til den nystiftede ITOT Fond.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Edwina Tops-Alexander fortæller ydermere: – Det er vigtigt for mig at give noget tilbage, så jeg besluttede at oprette ITOT Fonden, ære Itots modstandsdygtighed og hjælpe folk med handicap gennem hesteterapi. Heste er mægtige healere, og fonden vil finansiere projekter, der bruger kraften i hesteterapi. 

Et af de projekter, der allerede er i gang for ITOT Fonden, er at støtte Sint Oda hesteterapicenter. Det er helt simple ting, som at få lov til at være omkring heste og f.eks. klappe dem, der kan have effekter på sårbare mennesker, der møder udfordringer i deres liv. Det kan hjælpe med at udvikle selvværd, forbedre koncentration og ligeledes øge empatien hos de involverede mennesker.

/ Edwina Tops-Alexander

Læs mere om hvordan heste kan hjælpe børn med ADHD og autisme.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen