Dyrlæger på kursus i Postural Rehabilitation

03-03-2014 15:39

Britt Carlsen

En flok danske og udenlandske hestedyrlæger med uddannelse i veterinær kiropraktik har været på kursus ved Faxe. Kurset omhandlede den amerikansk udviklede Postural Rehabilitation teknik på heste, som er en metode til at hjælpe hesten til bedre stabilisering og balance

Copyright Ridehesten.com
Korrekt beskæring og tandbehandling integreres med metoder som kiropraktik, kraniosakralterapi og akupunktur. Formålet er, at hjælpe hesten til at stabilisere sin krop bedst muligt.

I den sidste uge af februar afholdt Dansk Selskab for Veterinær Kiropraktik (DSVK) kursus for dyrlæger med efteruddannelse i veterinær kiropraktik. Det foregik på Kærskovgård lidt uden for Faxe og havde deltagelse af i alt 14 dyrlæger, heraf 3 udlændinge. Kurset var modul 2 og 3 af en kursusrække om Postural Rehabilitation, og deltagerne blev undervist af 2 amerikanske dyrlæger, en amerikansk underviser i Alexander teknik samt en tysk specialist i hestetænder. Postural Rehabilitation er en behandlingsmåde, hvor man omsætter den humane Alexander teknik, som især anvendes af dansere, til brug på heste (og hunde). Kort fortalt integreres korrekt beskæring og tandbehandling med metoder som kiropraktik, kraniosakralterapi og akupunktur samt specialiserede PR teknikker. Formålet er, at hjælpe hesten til altid, såvel i stilstand som i bevægelse, at stabilisere sin krop bedst muligt og holde sig i perfekt balance over tyngdepunktet. Derved gøres kroppen i stand til at beskytte sig selv bedst muligt i alle situationer og dermed undgå skader samtidig med optimal præstation. Kursusrækken her i Danmark er den første afholdt i Europa, og begejstringen blandt deltagerne var stor, så DSVK håber, at udbyde det sidste kursus i rækken på et senere tidspunkt. Kurset blev muligt ved hjælp fra Eickemeyer, Boeringer Ingelheim samt Faxe Dyreklinik, som var behjælpelig med røntgenbilleder. 

Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Selskab for Veterinær Kiropraktik.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen