Dyrlæge 19 dage i koma

24-10-2017 09:27

Den 37-årige dyrlæge, der for 19 dage siden blev alvorligt kvæstet efter hun blev sparket af en hest, ligger fortsat i kunstig koma

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 5. oktober blev en dyrlæge fra Kasernes Hesteklinik i Næstved, sparket i hovedet og brækkede højre arm ved en shockwave behandling af en hest på klinikken. Hesten var under behandlingen bedøvet, men da bedøvelsen begyndte at aftage, blev hesten forskrækket og sparkede bagud, hvor den ramte den kvindelige dyrlæge i hovedet med begge bagben.

Den unge kvindelige dyrlæge, der var vendt tilbage til jobbet i januar efter barsel, blev hastet til Rigshospitalet, hvor hun blev operereret for sine svære hovedskader, og første melding var, at kvindens tilstand stadig var kritisk.  Den 37-årige dyrlæge blev indlagt på Neurokirurgisk klinik på Rigshospitalet, hvor hun siden har ligget i kunstig koma.

Situationen er fortsat den samme - kritisk, men stabil, oplyser John Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til SN.dk

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kasernes Hesteklinik tilføjer på deres Facebook side, at Nina fortsat ligger i kunstig koma, men en meget langsom opvågning forhåbentlig snart er forestående samt familien ønsker ro i den svære tid.

Den 37-årige kvindelige dyrlæge blev ansat på Kasernes Hesteklinik i 2015, hvor hun til daglig bla. beskæftiger sig med almene behandlinger og udredninger herunder luftvejsproblemer, øjensygdomme og tandlidelser. Hun er desuden uddannet som kiropraktor.

Arbejdstilsynet har efter den tragiske ulykke givet Kasernes Hesteklinik et strakspåbud mod at udføre den  type operation. Hesteklinikken har efterfølgende indsendt en række dokumenter til arbejdstilsynet, hvorefter man venter på igen at få lov til at udføre behandlingen på klinikken.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen