DV's Krafft Eliteskue afholdes i september

28-01-2021 06:44

Den første weekend i september afholdes Dansk Varmblods Krafft Eliteskue 2021, der med glæde og spænding imødeses af rigtig mange avlere og ryttere, eftersom stævnet i 2020 måtte aflyses på grund af COVID-19

Copyright Ridehesten.com
Clarima blev bedste springbetonede hoppeføl i 2019 på Dansk Varmblods Krafft Eliteskue. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods Krafft Eliteskue afvikles i år lørdag den 4. og søndag den 5. september på Danmarks nationale hestesportscenter Vilhelmsborg og byder traditionen tro også på landsstævne i både springning og dressur samt eftersommerens store hestefest i forbindelse med Dansk Hesteforsikring Elitefølauktion.

Årgangens bedste føl mødes på Dansk Varmblods Krafft Eliteskue for at dyste om de fire titler som årets bedste hingste- eller hoppeføl i kategorierne dressurbetonet eller springbetonet. Føllene har deltaget på sommerens regionale følskuer, hvor der i hver region kan udtages to dressurbetonede føl af hvert køn og et springbetonet føl af hvert køn. Føl, der deltager på Dansk Hesteforsikring Elitefølauktion lørdag aften, har også været fremstillet på Dansk Varmblods følskuer og er blevet udtaget af auktionsudvalget til videooptagelse og endelig afgørelse.

På Krafft Eliteskue 2021 er der også landsfinale for de bedste dressurbetonede og springbetonede 2-års hopper, der er udtaget ved særlige 2-års skuer. På eliteskuet på Vilhelmsborg dystes der om titlerne som bedste bedste dressurbetonede og springbetonede 2-års hoppe.

Copyright Ridehesten.com
Ved Dansk Varmblods Krafft Eliteskue 2019 hædres her guldmedaljehoppen Atterupgaards Lady Hamilton som Årets dressurbetonede hoppe. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Omdrejningspunktet og det oprindelige formål med eliteskuet er et kåre årets bedste hopper og tildele dem opdrættermedalje i bronze, sølv eller måske guld. Der er overvejende tale om 3-års hopper, der har gået en rideprøve ved en af Dansk Varmblods regionale sadelkåringer eller stationsafprøvning for hopper. Der kan i enkelte tilfælde også være tale om ældre hopper med rideresultater.

Avlsledelsen, der også er opdelt i en dressur- og springbetonet retning, udpeger årets hoppe inden for de to avlsretninger, dressur og springning. Opdrættermedaljerne i bronze, sølv og guld overrækkes avlerne ved Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde det efterfølgende år i februar (i år er det grundet COVID-19 foreløbigt udsat til april).

Dansk Varmblods Krafft Eliteskue danner på Vilhelmsborg også rammen om et landsstævne i dressur- og springning, hvor der også afvikles Youngster Cup, finalekvalifikationer til Pavo og DRF's championater for ungheste samt udtagelse til UVM i springning.

Senere på året vil du kunne læse meget mere om Dansk Varmblods Krafft Eliteskue.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner