Årets dressurbetonede hoppe hedder Valerie B (video)

05-09-2021 17:33
Avl

35 nykårede dressurbetonede 3- og 4-års hopper blev i dag præsenteret under rytter ved Dansk Varmblods Krafft Eliteskue, hvor avlsledelsen tog den sidste vurdering af karaten af de opdrættermedaljer, som hopperne er udnævnt til

Det har været et prægtigt syn at skue på Vilhelmsborg i dag, hvor de nykårede dressurhopper er blevet fremvist under rytter. De 35 udtagne hopper er hver især udtaget til eliteskuet ved Dansk Varmblods sadelkåringer og stationsafprøvninger, og de er i dag fremstillet for at få afgjort, hvilket karat af opdrættermedalje, de fik tildelt.

Det er pga. COVID-19 to år siden, at Dansk Varmblods Krafft Eliteskue sidst blev afholdt, så det har været savnet at se de bedste føl og hopper, og mange tilskuere gav udtryk for, at de længe har glædet sig til, at der blev eliteskue igen.

Både de og dommerne blev forkælet med 35 dressurhopper af høj kvalitet og ud af de mest præstationsstærke hoppestammer i avlen. Dommerne uddelte 17 opdrættermedaljer i bronze og 15 opdrættermedaljer i sølv. Tre hopper blev inviteret til den særlige finalering, også kaldet guldringen, hvor avlskonsulent Karina Christiansen afslørede, at alle tre hopper er tilkendt opdrættermedalje i guld.

Guldringen bestod af disse tre hopper:

  • Kat.nr. 27: 3-årige Valerie B e. Revolution/ Blue Hors Zack, opdrættet af Karin og Peer Guldbrandsen og ejet af Helgstrand Dressage.
  • Kat.nr. 41: 4-årige Faretti DWB e. Franklin/ Don Frederico, opdrættet af Henrik Hansen og ejet af Havgaard Horses ApS.
  • Kat.nr. 45: 4-årige Roxette e. Revolution/ Quite Easy, opdrættet af Stutteri Sorgenfri v/ Steffen K. Sunesen og ejet af Nordentoft ApS.

Da den endelige afgørelse skulle træffes, bad dommerne om at få trækket familien Guldbrandsens opdræt frem, den fremragende Revolution-datter, som Helgstrand Dressage har erhvervet sig efter sadelkåringen.

Her omtalte avlskonsulenten hoppen Valerie B med disse ord: – Hun er ud af Stenvangs hoppestamme, der har lavet mange medaljehopper, og mormoren er guldmedaljehoppe og tidligere årets hoppe i Dansk Varmblod. Hun kunne meget vel være et godt bud på en fremtidig UVM-medaljevinder. Hun er energisk og taktfast i skridt, og hun er helt imponerende gående i både trav og galop og træder af jorden med et kraftfuldt afskub.

Det blev netop Valerie B, der blev udnævnt som årets hoppe, hvilket høstede et begejstret bifald fra publikum.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing