DRF’s e-læringskursus til forældre

24-08-2022 15:41

Christine Krogh Frausing
Skribent

I dag lancerer DRF deres nye e-læringskursus til de helt grønne rideforældre. Det har fået navnet ”Hjælp! Mit barn er startet til ridning” og skal øge forældrenes teoretiske viden om heste samt give dem grundlæggende kompetencer til at omgås dem på en tryg og sikker måde – allerede inden de sætter fod i rideklubben

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når børn og unge starter til ridning, er de sjældent alene om at få deres gang i den lokale rideklub. I langt de fleste tilfælde er deres forældre nemlig med fra start, f.eks. for at hjælpe med at strigle, sadle op eller trække hesten rundt i ridehuset (hvilket også kan være et krav fra rideklubbens side).

For de forældre, der aldrig har haft omgang med heste før, kan mødet med ridesporten virke overvældende. Derfor har DRF nu – med støtte fra bl.a. DIF’s initiativpulje og sponsorerne Agria Dyreforsikring samt Equipage og Horse Guard – udviklet et e-læringskursus til de helt grønne rideforældre, som er gratis at tage. Kurset kan tages, allerede inden barnet starter til ridning, og kan understøtte, at forældrene får en god og sikker start i sporten, hvilket også kan påvirke deres engagement i klubben i en positiv retning.

Kurset kan naturligvis også tages af andre pårørende, der følgerne børnene og de unge i ridesporten.

Høje krav til rideforældre
Forældre er, ligesom i andre foreninger, en stor og nødvendig ressource, da de bidrager med frivillig drift og hjælp i rideklubben. Til forskel fra andre idrætsforeninger stilles der dog høje krav til forældrene i ridesporten, fordi de skal omgås et stort og levende dyr, som kræver nogle særlige hestemæssige kompetencer.

For at undgå ulykker og uhensigtsmæssige situationer er det nødvendigt, at de forældre, der ikke på forhånd har hestekendskab, lærer om hestehold og sikkerhed. På den måde opnås også en større kompetenceflade blandt dem, der færdes i rideklubben, og med flere kompetente ressourcer i rideklubben kan fokus i rideklubben ligge på at højne rideundervisningen fremfor kun at opretholde sikkerheden.

Fakta
Ved at tage kurset vil forældre opnå følgende kompetencer:
  • Blive bekendte med basale sikkerhedsmæssige procedurer i en rideklub
  • Blive klædt på til at hjælpe deres børn med hestene (klargøring, trækning, sikkerhedsudstyr)
  • Opnå selvtillid til at tage ansvar for at hjælpe deres børn, og dermed hjælpe rideklubben

Videoer og vigtig viden
E-læringskurset indeholder temaer så som sikkerhed og håndtering af heste og rideudstyr. Det består primært af videoer, der helt lavpraktisk viser, hvordan man håndterer hesten og udfører de opgaver, der kræves af forældre, når ens barn går til ridning. Derudover indeholder kurset nogle tests, så forældrene kan teste deres viden inden for de forskellige temaer. Kurset giver dermed forældrene den mest basale viden om hesten som dyr og håndteringen heraf og klæder dem på til at kunne hjælpe deres barn med hesten i forbindelse med ridetimen.

Let tilgængeligt for alle
Med e-læringskurset ”Hjælp! Mit barn er startet til ridning” får forældrene nu mulighed for at blive klædt på til deres barns første ridetime, og de kan tage kurset, hvor og hvornår det passer dem helt uden bekostning.

Kurset kan tilgås af alle på rideforbund.dk her.

//Pressemeddelelse

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner