Annabelle Rehn balancerer mellem to verdener

10-01-2021 11:34

Dressurrytter Annabelle Rehn, der som 14-årig vandt bronze ved DM for juniorer, har det meste af sit liv boet i Asien. Hun var i 2020 på et syv måneders træningsophold i Danmark og kunne på grund af COVID19 ikke se sine forældre

Copyright Ridehesten.com
Annabelle Rehn og Vestervangs Garson ved Ecco Cup finalen på Blue Hors i slutningen af 2020. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Annabelle Rehn har redet fra hun var ganske lille og har startet mange ponydressurstævne både i Asien og i Danmark. Hendes forældre har i en årrække været udsendt for Danmark til flere asiatiske lande, og de seneste år har bopælen være Singapore.

I en tidlig alder tog Annabelle springet fra pony til hest og har i flere år redet som childrenrytter i udlandet. I Danmark har Annabelle tre DV-vallakker; den snart 15-årige  Aros A´Fenris e. De Niro/Temple Windxx (opdr. Stald Fenris) samt Vestervangs Garson e. De Noir/ Ragazzo (opdr. Martin Klavsen) og Nikitaro e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Connie Tworek), der begge fylder 9 år. Det var med Aros, at Annabelle som childrenrytter vandt EM-bronze i 2019.

Hestene er opstaldet hos beriderparret Anne-Marie Hosbond Berthelsen og Kenneth Damgaard, der sammen driver HosDam Dressage nær Randers, hvor Annabelle regelmæssig har været på træningsophold. Da COVID19 i foråret 2020 begyndte at komplicere rejsen mellem Singapore og Europa, tog Annabelle til Danmark i maj på et længere træningsophold.

Hun havde base hos HosDam Dressage, hvor hun dagligt red sine heste og samtidig fulgte skoleundervisning i Singapore. Hendes hverdag startede 02:00 for at følge skolen i Singapore og sluttede kl. 09:30, hvor hun var klar til at ride. Om eftermiddagen lavede hun lektier og gik i seng kl. 18:00 dansk tid for at være klar til skole igen 02:00 om natten.

Copyright Ridehesten.com
Annabelle ved DM for juniorer i sommer. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

For at kunne stille op til DM og Ecco Cup stod det i sommer klart, at Annabelle måtte blive i Danmark, hvor hun så blev indskrevet på Ranum Efterskole for at følge den engelskbaserede undervisning foruden tre online-fag fra skolen i Singapore. Derforuden havde hun privatundervisning med en kinesisk lærer i Danmark, og så tog hun hver weekend til HosDam, hvor hun red tre dage, før det var tilbage på Ranum Efterskole.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Inden hun sidst på året havde redet ECCO Cup finale og kunne rejse hjem til Singapore, var hun fyldt 15 år og havde været væk hjemmefra i syv måneder uden at se sine forældre, der grundet COVID19 heller ikke havde mulighed for at rejse til Danmark.

Men det var Annabelles ønske og mål at følge sine ambitioner i dressursporten, og derfor var det vigtigt for hende at kunne træne og konkurrere i Danmark, hvor hun nu er i juniorbruttotruppen under landstræner Dennis Fisker.

Copyright Ridehesten.com
Annabelle Rehn til DM med Kenneth Damgaard fra HosDam Dressage ved sin sine. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Heldigvis gav hendes enorme indsats pote, og hun har i løbet af 2020 udviklet sig sammen med Garson og Nikitaro. Ved DM for juniorer i Ringsted sluttede Annabelle og Vestervangs Garson på podiet med en bronzemedalje, og i ECCO Cup finalen på Blue Hors besatte parret fjerdepladsen. 

– Det var været et spændende år, selv om det også har været hårdt at være hjemmefra i så lang tid. Uden Anne-Marie og Kenneths hjælp og opbakning havde det ikke kunnet lade sig gøre, og jeg glæder mig allerede til at komme tilbage til træningen af mine hest, fortæller Annabelle.

Hun rejste tilbage til Singapore i december måned og skulle være to uger i karantæne, inden hun igen kunne se sine venner. Efter en dejlig dansk jul i Singapore er Annabelle igen i gang med undervisningen på Dulwich College, hvor hun følger ni akademiske IGCSE, der er en Cambridge Universitets-baseret  gymnasial uddannelse.

Hestene er forsat i træning ved HosDam, men har også været på jule og nytårsferie, hvor de har nydt en på Hjortlund Horse Treatment ved Esbjerg. Nu er de tilbage i træning, og Annabelle er ved at forberede sig på at rejse tilbage til Danmark for at genoptage træningen og forberede stævnesæsonen.

Copyright Ridehesten.com
Hjemme i Singapore har Annabelle Rehn Grand Prix-hesten Adjudant, som hun også starter stævner på. Foto: Privat.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen