DRF giver svar på brugernes oftest stillede spørgsmål

08-12-2020 15:15

I dag er der offentliggjort en ny version af Dansk Ride Forbunds "Svar på oftest stillede spørgsmål" med udgangspunkt i forlængelsen af de eksisterende restriktioner frem til den 28. februar 2021 samt indførelse af yderligere restriktioner frem til den 3. januar i 38 kommuner, hvilket bl.a. indebærer en ny nedlukning af al indendørs idræt, hvilket desværre påvirker brugen af ridehaller

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Under COVID-19-pandemien har Dansk Ride Forbund i forbindelse med hver ny udmelding fra myndighederne publiceret deres "svar på oftest stillede spørgsmål". Læs Dansk Ride Forbunds seneste version her:

Ang. brugen af ridehaller i de 38 kommuner
Da al indendørs idræt skal lukkes ned fra den 9. december frem til den 3. januar i de berørte 38 kommuner (se den fulde liste nedenfor), betyder det det desværre også, at ridehallerne – på de steder, hvor der er en klub/forening/elevskole tilknyttet – skal holdes lukkede i perioden, da de fortsat betragtes som værende indendørs idrætsfaciliteter med adgang for offentligheden.

Følgende 38 kommuner er omfattet af de skærpede restriktioner fra 9. december til 3. januar 2021:
Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbund er 100% enige med alle jer, der stiller spørgsmålstegn ved den betragtning, og I skal vide, at vi gør, hvad vi kan, for at få ændret den. I går rakte vi ud til relevante politikere, og i vores henvendelse inkluderede vi bl.a. en detaljeret beskrivelse af, hvordan ridehaller er konstruerede (inkl. typiske arealer mm.), ligesom vi beskrev, at langt størstedelen hverken er isolerede eller opvarmede. Derudover italesatte vi hestevelfærden, som vi mener er alvorligt udfordret, når ridehallerne ikke må benyttes – især i vinterperioden. Vi refererede bl.a. til Lov om hold af heste, og derudover medsendte vi denne skrivelse fra vores veterinærkonsulent Mette Uldahl, som understøtter vores budskaber.

Vi følger naturligvis op på vores henvendelse, og vi sørger for at melde ud, såfremt vi får hul igennem. I mellemtiden opfordrer vi fortsat til, at man går i dialog med det lokale politi for at få sparring til, hvordan man skal forholde sig til restriktionerne. I denne sammenhæng er det muligt at referere til skrivelsen fra veterinærkonsulent Mette Uldahl i relation til sikring af hestevelfærden.

/DRF.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen