Grete Hjalf er gået bort

14-05-2020 13:05

Æresmedlem af Dansk Ride Forbund, Grete Hjalf, er stille sovet ind 3. maj 2020 i en alder af 89 år

Copyright Ridehesten.com
Grete Hjalf i 1996. Foto: Ridehesten.com/Henrik Mark.

Dansk Ride Forbund har mistet et af sine æresmedlemmer, Grete Hjalf, der i en alder af 89 år stille sov ind 3. maj 2020. 

I en profilartikel i magasinet Ridehesten 02/1996 om Grete Hjalf fortælles det, at hun begyndte at ride som 10-årig i Hørsholm Rideklub. Efter at hun blev gift og stiftede familie, blev ridningen lagt på hylden, men da hun og hendes mand, Torben Hjalf, og deres fire børn flyttede til Hjørring, hvor han blev generalmajor ved Hærens Materielkommando, genoptog Grete interessen for ridesporten, og hendes børn begyndte at ride i Hjørring Rideklub.

Således blev hun engageret i først klublivet og snart også som formand for distrikt 14 og medlem af DRF's hovedbestyrelse. I omtalte artikel fortæller Grete Hjalf, at hun har været hele karrusellen rundt i rideforbundet og påtaget sig mange forskellige formands- og næstformandsposter. Hun har bl.a. også været autoriseret dommer i dressur, military, springning og handicapridning (paradressur), autoriseret teknisk delegeret, autoriseret besigtiger af heste og ponyer og autoriseret ponymåler, lige som hun også har bestridt posten som generalsekretær i den internationale paralympiske komité.

Overskriften i omtalte artikel lyder: "Hun er skrap, men også rar og retfærdig", og hun omtales endvidere som myreflittig og afklaret med, at hendes løn var gode oplevelser i ridesporten.

Citater fra artiklen:

– Det har været og er umådelig vigtigt for mig at få lært rytterne god horsemanship, så de fatter, at en hest kan man ikke ligesom en cykel smide fra sig om aftenen og tage frem igen næste morgen.

– Ungheste skal ikke rides med henblik på at gå hårde konkurrencer. Rides de for hårdt, overbelastes sener og rygmuskulatur, og det kan medføre en varig skade.

– Jeg kunne godt klare mig med denne forskrift 'Konkurrencerne skal afvikles således, at man tilgodeser hestene, og alle deltagere har lige vilkår'. Det var da nemt at administrere, hvis alle mødte med den rigtige indstilling, men sådan er menneskenes børn nu engang ikke indrettet!

Bent Neergaard har arbejdet sammen med Grete Hjalf igennem mange år, og han fortæller, at hun spillede en meget fremtrædende rolle i gennemførelsen af Handicap VM på Vilhelmsborg som formand for organisationskomiteen. Det var de sidste handicapstævne på lånte heste, fortæller Bent Neergaard, og det var i øvrigt Kai Schibler, der personligt havde redet og afprøvet alle hestene.

Æret være Grete Hjalfs minde.

Copyright Ridehesten.com
Artikel i magasinet Ridehesten om Grete Hjalf i 1996.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen