DRF: Alle stævner aflyses de næste 14 dage

11-03-2020 22:41

Camilla Tiefensee Schrøder

Myndighederne har her til aften opfordret til at aflyse eller udskyde arrangementer med flere end 100 deltagere for at inddæmme spredningen af coronavirus yderligere. Det betyder, at alle stævner i DRF-klubber de næste 14 dage aflyses, og at klubaktiviteter skal begrænses mest muligt i samme periode

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle stævner aflyses de næste 14 dage, og klubaktiviteter skal begrænses mest muligt pga. coronavirus. Det skriver Dansk Ride Forbund.

Blandt de store stævner, der var arrangeret i den kommende tid, var landsstævnet i springning hos Hedensted og Omegns Rideklub, ECCO Cup-stævnet i Herning Rideklub samt det internationale paradressurstævne på Blue Hors, som allerede i mandags meldte ud, at de var aflyst.

Dansk Ride Forbund er på deres hjemmeside kommet med følgende udmelding: 

Aflys stævner og begræns klubaktiviteter
Efter myndighedernes seneste officielle udmelding skal alle planlagte ridestævner de kommende 14 dage aflyses. Derudover bør al klubaktivitet (f.eks. elevskoleundervisning, privatundervisning, o.l.) begrænses mest muligt, og deltagerantallet ved disse aktiviteter bør ligeledes begrænses (f.eks. gennem færre tilskuere/pårørende). Klubben bør desuden opfordre alle medlemmer til at opholde sig mindst muligt i klubben. Det betyder, at der naturligvis skal sørges for pasning af hestene, men Rideforbundet foreslår at udarbejde turnusordninger for fælles pasning, således at så få personer som muligt opholder sig i klubben samtidigt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Informér tydeligt omkring smitteforebyggelse
Det er stadig essentielt at bidrage til at forebygge fortsat smittespredning, og derfor opfordrer DRF alle klubber til at opsætte og udsende informationsmateriale omkring, hvordan man undgår smitte. Herunder findes en række officielle infografikker fra Sundhedsstyrelsen i forskellige formater, som med fordel kan benyttes: 

Gode råd til forebyggelse af smitte

Økonomiske konsekvenser ved aflysninger af stævner
De kommende 14 dage er der planlagt en række stævner, som desværre må aflyses. Klubberne skal naturligvis sørge for at tilbagebetale rytternes indskud i forbindelse med aflysningen, og DRF tilbageholder ikke de vante 10 kr. pr. stævnestart, så rytterne vil få det fulde indskud tilbage.  
DRF er bevidste om, at aflysninger af stævner kan medføre økonomiske tab for klubberne. Derfor opfordres klubberne til, såfremt det er muligt, at gå i dialog med leverandører om evt. udskydelse af leverancer og/eller fakturering (gælder f.eks. madvarer, leje af stævnebokse, strøelse, etc.). Er dette ikke en mulighed, vil DRF i videste muligt omfang yde kompensation til de berørte klubber for disse udgifter. Al henvendelse angående mulig kompensation fra DRF skal rettes til Generalsekretær Morten Schram Rodtwitt på mro@rideforbund.dk. Her skal medsendes dokumentation for udgifter (boner, kvitteringer, fakturaer) samt en kort redegørelse for tabet.

Læs hele udmeldingen fra DRF her

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen