Dressurhingsten Worldly blev 24 år

06-12-2021 14:40

Annika Knudsen Lorentsen

Hannoveranerhingsten Worldly, som blandt andet er far til flere danskavlede afkom, døde for få dage siden i en alder af 24 år

Copyright Ridehesten.com
Wolfhard Witte og Worldly ved UVM. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 4. december døde hingsten Worldly e. Weltmeyer/ Brentano II. Hingsten har i alt seks helsøskende, som avler Rolf Böndel har lavet på samme hoppe. To af disse er ligeledes kåret, Worldly II og Waldensee. Sidstnævnte har gået Grand Prix med russiske Nina Menkova. 

Worldly gik med Wolfhard Witte som ung, og både som 4- og 5-års blev hingsten placeret som nr. 3 i det tyske Bundeschampionat. I 2003 deltog ekvipagen i UVM i dressur, hvor de endte som nr. 7 og samme år blev det ligeledes til endnu en tredjeplads i Bundeschampionatet, denne gang for 6-års heste. 

I 2007 blev hingsten solgt til Frankrig og efterfølgende gik han konkurrencer med Jessica Michel, som red ham på lilleturs niveau. I 2009 kom han retur til Tyskland, hvor det var Oliver Oelrich, der konkurrerede på hingsten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2011 blev hingsten solg til Renai Hart, som har River Park Farm på New Zealand. 

– Jeg konkurrede ham få gange i Prix St. Georg, men jeg red ham hver dag og trænede ham derhjemme, fortæller Renai Hart til Eurodressage, hvor hun også fortæller, at han blev pensioneret da han var 18 år. 

Far til mange kårede sønner
Worldly efterlader sig flere gode afkom, hvor han eksempelvis i Tyskland er far til hele 15 kårede sønner. Han er desuden far til 235 avlshopper i Tyskland, hvoraf de 40 har fået tildelt statspræmie. 

Blandt hingstens mest succesfulde afkom finder man Grand Prix-hestene What a Feeling, Webber, Woceli, World of Music, Whisper og Walk on Top K. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen