Blue Hors Santiano tilbage til DK

09-02-2023 10:04
Avl

Den 6-årige DV-hingst Blue Hors Santiano, der var den mest benyttede dressurhingst i hollandske KWPN i 2021, er tilbage i Danmark

Copyright Ridehesten.com
Renata van Uytert og Blue Hors Santiano ved UVM-udtagelsen sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk varmblods-hingsten Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Romanov er opdrættet af stutteri Straight Horse ved Eva Götzche og Mogens Pedersen i Allerød og hed oprindeligt Straight Horse Santiano, og skiftede i forbindelse med salget til Blue Hors navn til Blue Hors Santiano.

Blue Hors fremstillede i 2020 hingsten i KWPN, hvor den i henhold til de hollandske navne-traditioner skulle have et navn med begyndelsesbogstavet M, der indikerer, at hesten er af årgang 2017. Her kom han til at hedde My Blue Hors Santiano.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Senere i 2020 opnåede Blue Hors Santiano en tredjeplads ved KWPN's brugsprøve for hingste, hvor den sluttede med 87,5 point. Det har medvirket til at gøre hingsten populær hos avlerne, da den blev KWPN's mest benyttede dressurhingst i 2021 og blev far til 253 føl i Holland i 2022 og samme år otte føl i Danmark. Med til at gøre Santiano populær hos de hollandske avlere er uden tvivl hans afstamning med Sezuan som far og en mor, der også er mor til Grand Prix-hingsten Zonik, der har gået på det hollanske landshold.

Santiano, der blev færdigkåret i DV i 2022, er nu hjemme på Blue Horse.

Copyright Ridehesten.com
Renata van Uytert og Blue Hors Santiano ved UVM i Ermelo i 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen