Dressurføl med strejf af springblod

20-06-2023 19:59

Britt Carlsen

I rækken af topføl på Dansk Varmblods Følauktion den 24. juni præsenterer vi her to top-gående føl, der i afstamningen bærer et strejf af springblod

Gennem tiden har flere internationale top-dressurheste båret springblod i deres åre. Blandt dem den mest berømte Salinero e. Salieri/ Lungau, der med Anky van Grunsven i sadlen har vundet fem individuelle guldmedaljer ved internationale mesterskaber og fire World Cup-titler. Også berømte Valegro e. Negro/ Gershwin bærer springblod i årene – Valegro, der med Charlotte Dujardin i sadlen har vundet OL-, VM- og EM-guldmedaljer. For at nævne nogle få.

Dagens føl er efter Vivaldi-sønnerne My Vitality og Blue Hors Viconte, og de bærer begge springblod i årene.

Katalog 25 Milano S e. My Vitality/ Zhivago/ Locato - top moderne, vellinjeret hingsteføl med udtryk og super gangformåen. Mor er helsøster til den kårede hingst Zedd. Hun er søster til Årets Dressurhoppe 2012 i holstenerforbundet, Bella Donna e. De Chirico samt søster til Greenwich S e. Goldfinger (sportnavn: Game On). Greenwich S var placeret som nr. fire i 4-års klassen ved UVM i Ermelo i 2019 og er nu uddannet til Grand Prix under Australske Bennet Conn.

Mormor Texas S er søster til den kårede hingst og internationale springhest Clearwater S, der har placeringer i 160 cm på firestjernet niveau. Fra den direkte morlinje kommer også Grand Prix-hestene Laascado, Cleyton og Picolino.

Katalog 38 Nisgaards Valentino e. Blue Hors Viconte/ Ampère/ C-indoctro - Ædelt og maskulint hingsteføl, der besidder tre gode og meget smidige gangarter. Her er et føl med en gangartsformåen, man skal lede længe efter. Mor er B-hest i dressur og kommer ud af den hollandske Barona-stamme 13, der tæller flere internationale konkurrenceheste.

Følauktionen finder sted på Blue Hors den 24. juni 2023 kl. 20.00, men allerede fra torsdag den 22. juni kl. 17.00 er det muligt at byde på kollektionen online. Er man interesseret i at byde på auktionen, kan man byde ved at være fysisk tilstede i hallen under auktionen på Blue Hors eller afgive livebud online hjemmefra.

Man kan se kollektionen online på www.varmblodauktion.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen