De er i front af ECCO Cup

12-06-2022 10:05

Trine Askjær-Jørgensen

I denne weekend byder Kolding Rideklub indenfor til landsstævne, hvor der blandt andet er ECCO Cup for junior-, ungryttere og U25-ryttere på programmet – Se hvem der er i front efter førstedagen her

Copyright Ridehesten.com
Katrine Johannsen og Rossander. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Både junior-, ungryttere og U25-ryttere rider denne weekend anden kvalifikationsrunde i den populære ECCO Cup ved landsstævnet i Kolding Rideklub. I går var de i ilden første gang og senere i dag står den på kür, hvor vinderne kåres.

Junior
Hos juniorrytterne var hele 33 deltagere til start, og det blev meget tæt i toppen, hvor hele tre ekvipager red til omkring 72%. Vinder af klassen blev Katrine Johannsen og Rossander e. Blue Hors Rockefeller/ Latimer (opdr. Dorthe og Rikke Sandberg Svensson), der red til 72,544%. Lige i hælene på hende med bare 0,044% til forskel var Cecilie Maria Schrøder Dreymann og Sarotti 57 e. Sir Donnerhall I/ Cagliostro xx, som red til 72,500% og dermed en andenplads. På tredjepladsen kom Theresa Rosenkilde og Blue Hors Zwobber e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov (opdr. Blue Hors ApS) med 72,412%.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Lea Andreassen Torabi og Bergåkras Amaranth. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Ungrytter
For ungrytterne var i går 21 deltagere til start, og også her red de til utrolig tætte procenter. Vinderen af klassen blev Lea Andreassen Torabi i sadlen på Bergåkras Amaranth (SWB) e. Ampère, der red til 69,342%. Lige efter hende fulgte Sophia Boje Obel Jørgensen Foldagers Chablis e. Blue Hors Romanov/ Idocus (opdr. Mette Boje Frederiksen), der red til bare en my mindre end Lea, nemlig 69,211% og dermed indtog andenpladsen. På tredjepladsen kom Amalie Skjold, der med Falkendaune Macohl e. Fürstenball/ Schwadroneur (opdr. Thomas Bach Jensen) ligeledes red til bare en lille smule mindre end Sophia, nemlig 69,167%. Det var ultratæt løb, så det bliver spændende at se, hvordan kürridtene påvirker resultatet i dag.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Maria Mejlgaard Jensen og Trebiz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

U25
I Grand Prix-cuppen for U25-ryttere kan der ikke siges at have været mange til start. Her var blot tre ryttere, og bedst af dem var i går Maria Mejlgaard Jensen, der sammen med den 19-årige vallak Trebiz e. Der Lord red til 65,595%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Fakta
Om ECCO Cup

ECCO blev stiftet i 1963 og er i dag et af verdens førende sko-brands samt en af verdens største producenter af læder til andre luksusmærker. Det har altid ligget ECCO på sinde at støtte op omkring unge, der gennem deres sport udviser målrettethed, engagement og dedikation. Derfor er formålet med ECCO Cup’en at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten, således ekvipagerne får mulighed for at dygtiggøre sig til at konkurrere på internationalt niveau. ECCO Cup strækker sig fra kategori II ponyer til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed de unge talenters rytterkarriere i et kontinuerligt forløb.

ECCO Cup 2022:

  • 1. Kval fandt sted i marts på Sundeved Rideklub
  • 2. Kval er 10.-12. juni for junior Jun/YR,U25 og 17.-19. juni for pony på Kolding Rideklub
  • 3. Kval for pony: 30. september til 2. oktober på Solrød Rideklub
  • 3. Kval for Jun/YR/U25 er 4.-6. november på Heslegård Sportsrideklub
  • Finalen for alle aldersgrupper finder sted den 25.-27. november på Blue Hors

Kvalificeret til finalerunderne for pony kat. I, juniorer og YR er de 15 ekvipager og for pony kat. II de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. Dog skal man have redet andendagens finale ved minimum to af kvalifikationsstævnerne.

Kvalificeret til U25-finalerunden er de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de 3 kvalifikationsrunder.

Fold up
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen