Donkey Boy snart under rytter igen

15-11-2023 13:31

Hesselhøj Donkey Boy, der i foråret 2022 blev alvorlig skadet, er efter en travl bedækningssæson på Katrinelund nu på vinterophold på sine ejeres nye dressurcenter og stutteri i Norge. Nu lyder meldingen, at hans ben er raskt nok til, at Donkey Boy kan komme under rytter igen

Copyright Ridehesten.com
I Norge er Hesselhøj Donkey Boy ved at være klar til at få rytter på igen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

11-årige Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan er opdrættet af Dorthe og Hans Jørgen Hoeck og ejet af Alexandra og Kristin Andresen, der købte hingsten i 2015 med en plan om, at han skulle blive talentfulde Alexandra Andresens fremtidige ridehest.

I mellemtiden blev hingsten uddannet af berider Jan Møller Christensen, og de to udgjorde en en ualmindelig succesfuld ekvipage, der ikke blot vandt Pavo og DRF's championat for unge dressurheste fire år i træk, men også placerede sig i top-4 ved UVM i dressur tre år i træk og sluttede som 7-års UVM-karrieren med en sølvmedalje.

Hesselhøj Donkey Boy er både materialprøvevinder (35DT), fløjhingst og guldmedaljehingst, ligesom han her i 2023 blev dekoreret med titlen Årets hingst i Dansk Varmblod.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en glorværdig ridekarriere med Jan Møller Christensen flyttede Donkey Boy til Helgstrand Dressage for at blive uddannet til Grand Prix med salg for øje, Alexandra Andresen i mellemtiden havde lidt af rygproblemer i flere år og måtte droppe sin ridekarriere. I foråret 2022 debuterede Donkey Boy i Grand Prix under Anne-Mette Strandby Hansen med over 75%, men blev et par måneder senere meget alvorligt skadet.

Ikke desto mindre blev han tilstrækkelig fit til at kunne betjene hopperne på Katrinelund i 2023, hvor han efter alt at dømme er årets med frekventerede hingst på grund af hans mange afkom med succes på dressurbanerne.

I forbindelse med indvielsen af Alexandra og Kristin Andresens nye dressurcenter og stutteri i Norge har de ladet en statue rejse af Hesselhøj Donkey Boy, som er udført af den hollandske skulptør Brigitte Boss.

Samtidig har de startet genoptræningen af Donkey Boy, og sidste melding i dag lyder, at hingsten snart snart vil være under sadel igen – og det bliver med Alexandra Andresen som rytter.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen