Det sker i Herning lørdag

09-03-2024 06:35

Det går for fulde drøn i Herning, og der var fyldt i mange af hallerne i går til Dansk Varmblods Hingstekåring 2024. I dag er der testrytter i dressur, finale i stævnets højeste springklasse, femstjernet Grand Prix Special, hingste og meget andet. Få dit dagsoverblik her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag bliver typisk regnet for Hingstekåringens største dag og med de mange glade mennesker, der har fyldt hallerne ud de sidste dage i MCH Messecenter Herning, skulle det være mærkeligt, om det ikke også blev tilfældet i dag. Der er i hvert fald masser af godt på programmet.

I Jyske Bank Boxen starter dagen kl. 8.15 med Blue Hors Unghestechampionatet første del med testrytter Daniel Bachmann Andersen. Hen på formiddagen, kl. 11.45, kan man opleve finalen i Stutteri Ask Grand Prix CSI3* Big Tour 150 cm, som er dedikeret til fornyeligt afdøde Bo Bak Andersen. Fra topspring til topdressur: Kl. 15.30 står den nemlig på ECCO CDI5* Grand Prix Special, hvor vi må se om Cathrine Dufour kan gentage gårsdagens resultat til mere end 80%. Aftenen byder på anden omgang af det store gallashow med filmtema.

I Krafft Arena M er der løsspringning af hingstene fra morgenstunden. Kl. 10.30 er der Helgstrand Dressage CDI3* Grand Prix Special, inden det kl. 14.00 er tid til finalen i Krafft Tour of Amateurs. Anden afdeling af Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat med testrytter Andreas Schou starter kl. 15.30. Dagen i Hal M afsluttes med MCH CSI3* Medium Tour 140 cm.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Dansk Hesteforsikring Arena E lægges der fra kl. 8.00 ud med MCH CSI3* Small Tour 130 cm efterfulgt af EY Cup U25 Tour 145 cm for springrytterne under 25 år. Over middag er der Ridehesten.com præsentationsklasse for dressurhingstene og fra kl. 16.00 er de springhingste, der stiller til kåring, i fokus. Kl. 17.00 er der præsentationsklasse i spring for hingstene, inden dagens sidste klasse i Hal E: MCH CSI1* Small Tour 135 cm.

Programmet er altså spækket med spændende aktiviteter, og hvis man får brug for en pause fra tribunerne, kan man besøge Hest & Rytter Messen lørdag fra kl. 9.00-19.30.

Se start- og resultatlister på Equipe, og køb billetter og dyk mere ned i programmet på DV Event og Hest & Rytters hjemmesider.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner